Ο ΠΑΟ πήρε αυτό που άξιζε και ξεκινάει άμεσα τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, πιθανότατα με Φερέιρα, αλλά και πολλές αλλαγές στο ρόστερ του

Η βαθμολογική και ηθική τάξη αποκαταστάθηκε το βράδυ της Τετάρτης (25/5) στο τελευταίο παιχνίδι μίας κακής σε όλα τα επίπεδα χρονιάς, που έκλεισε με την λιγότερη δυνατή ζημιά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος νίκησε απόλυτα δίκαια και σχετικά εύκολα την ΑΕΚ και πήρε την πρώτη θέση στα play off, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, μία διοργάνωση, όπου ανήκει το Τριφύλλι, έχοντας πολλές
και μεγάλες επιτυχίες κατά το παρελθόν. Παίρνουν ανάσα οικονομικά
Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός παίρνει και μία σπουδαία ανάσα οικονομικά, με τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ, αλλά και το δικαίωμα να πιστεύουν οι διοικούντες του ότι θα αυξήσουν τα έσοδά τους με είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
 
Πήραν αυτό που άξιζαν βάσει της διαφοράς που τερμάτισαν
Οι πράσινοι, μολονότι ξεκίνησαν ως φαβορί και με πλεονέκτημα βαθμών έναντι των αντιπάλων τους σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, έπαιξαν με τη φωτιά στα τρία πρώτα παιχνίδια, ωστόσο στο τέλος κάνοντας ένα εντυπωσιακό φίνις με τρεις νίκες, πήραν αυτό που άξιζαν βάσει της διαφοράς με την οποία τερμάτισαν στην κανονική περίοδο, πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες των play off.
 
Κράτησαν τα προσχήματα, έσωσαν την αξιοπρέπειά τους
Σε μία χρονιά που ολοκληρώθηκε χωρίς τίτλο, για τον περυσινό νταμπλούχο, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού κράτησαν τα προσχήματα και κατάφεραν το ελάχιστο της υποχρέωσης που είχαν απέναντι στο σύλλογο, τον κόσμο του, αλλά ακόμα και στους ίδιους τους εαυτούς τους, σώζοντας ένα μέρος από την αξιοπρέπεια που είχαν χάσει από το Καραϊσκάκη και μετά και κυρίως στον πρώτο γύρο των play off.
 
Εκλεισε ο κύκλος της πολυμετοχικότητας
Στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, εκτός των άλλων ολοκλήρωσε και τυπικά τον κύκλο της με πλήρη αποτυχία η πολυμετοχικότητα. Τρία χρόνια που δαπανήθηκαν ένα... καράβι χρήματα για μία ομάδα, με μηδαμινή μεταπωλητική αξία, η οποία χρειάζεται γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή, με μοναδικό όφελος ένα κερδισμένο νταμπλ.
 
Οι πιθανοί αντίπαλοι στον γ' προκριματικό
Ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League και θα κληρωθεί (σ.σ. στις 15 Ιουλίου θα γίνει η κλήρωση) με αντίπαλο μία εκ των Ρούμπιν Καζάν, Ζυρίχης, Οντένσε, Τραμπζονσπόρ και Τιμισοάρα. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 26-27 Ιουλίου με τον επαναληπτικό να γίνεται στις 2-3 Αυγούστου.
 
Γρήγορα ο σχεδιασμός, κερδίζει πόντους ο Φερέιρα
Αυτό σημαίνει ότι οι πράσινοι δεν έχουν πολύ χρόνο διαθέσιμο και πως πρέπει άμεσα να αρχίσει ο σχεδιασμός της νέας περίοδου. Η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα πρέπει να αποφασίσει γρήγορα για τον προπονητή με τον οποίο θα πορευτεί η ομάδα, με την παραμονή του Ζεσουάλδο Φερέιρα να κερδίζει πόντους, τον νέο τεχνικό διευθυντή, που πιθανότατα θα προέρχεται από τον ελληνικό χώρο, το… ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και φυσικά την αντικατάσταση των παικτών που θα αποχωρήσουν.
 
Ο Ζιλμπέρτο χαιρέτισε, ο
Keywords
Τυχαία Θέματα