Ο ΟΣΦΠ τη νίκη, ο ΑΓΟΡ τις εντυπώσεις!

Ο ΑΓΟΡ ταλαιπώρησε τον Ολυμπιακό στο Ρέθυμνο και παρά το ότι οι ερυθρόλευκοι πήραν τελικά τη νίκη με 97-84, οι παίκτες του Στέργιου Κουφού ήταν αυτοί που έκλεψαν τις εντυπώσεις, αφού δεν πάλεψαν ούτε λεπτό να παλεύουν για τη νίκη, έχοντας και τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους που... πλημμύρισαν το "Μελίνα Μερκούρη". Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν και πάλι προβλήματα στην άμυνα, αφού ίδρωσαν για να πάρουν τη νίκη, αν και σκόραραν συνολικά 97 πόντους!

Η εξέλιξη του αγώνα
Με ρεσιτάλ από τα

6,75μ. (Δορκοφίκης, Κρίστμας, Πετγουέι) ο ΑΓΟΡ αιφνιδίασε την άμυνα του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά (14-9, 5'), κάνοντας την ατμόσφαιρα στο κατάμεστο "Μελίνα Μερκούρη" ακόμα πιο καυτή από ό,τι ήδη ήταν. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν άμεσα με Κατσίβελη, Σπανούλη και Παπανικολάου (20-20, 8') όμως το κυρίαρχο στοιχείο της πρώτης περιόδου ήταν οι χαλαρές άμυνες και των δύο ομάδων, που οδήγησαν στο 23-23 του 10'.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την εξαιρετική επιθετική τους παρουσία μέχρι το 14', όταν με τρίποντο του Τσόχλα προηγήθηκαν 32-31. Σε εκείνο το σημείο, όμως, άρχισε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού και η άμυνα για σεμινάριο της ομάδας του Ιβκοβιτς, ενώ με τους Παπανικολάου, Σπανούλη, αλλά και τον Πρίντεζη να πατάνε γκάζι στην επίθεση, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 15-0 για το 32-46 του 17'!

Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με ένα +16 (54-38), που πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να ανατρέψουν οι παίκτες του Στέργιου Κουφού. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι μπήκαν και στο τρίτο δεκάλεπτο με ένταση και έτρεξαν ένα μίνι σερί 7-0, μειώνοντας στους 9 πόντους (45-54). Τότε πήρε το όπλο του ο Γκετσεβίτσιους, που με επτά συνεχόμενους αναπάντητους πόντους επανέφερε και πάλι τη διαφορά στο επίπεδο του +16 (45-61), με το οποίο ολοκληρώθηκε και η τρίτη περίοδος (59-75).

Παρά την μεγάλη έκταση της διαφοράς, ο ΑΓΟΡ δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι. Οι παίκτες του Κουφού δεν σταμάτησαν να πιέζουν και αν και το 67-79 του 34' να το διόρθωσαν αμέσως οι ερυθρόλευκοι (67-85), ούτε αυτό ήταν αρκετό για να τους αποθαρρύνει. Με πίεση σε όλο το γήπεδο, οι γηπεδούχοι έφεραν τη διαφορά στο +10 (77-87) στο 37', αλλά και ένα λεπτό αργότερα (79-89), αφού οι παίκτες του Ιβκοβιτς δεν μπορούσαν να κατεβάσουν την μπάλα. Το τελικό 97-84 χάρισε βεβαίως τη νίκη στον Ολυμπιακό, όμως τις εντυπώσεις τις έκλεψαν αναμφισβήτητα οι γηπεδούχοι!

Keywords
Τυχαία Θέματα