Ο Αρης νίκησε 78-74 στο Αλεξάνδρειο την ΑΕΚ, η οποία παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη

Ο Αρης επικράτησε της ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο με 78-74, αλλά σε καμία περίπτωση μπορεί να περηφανευτεί τόσο για την εμφάνισή του, όσο και για τη νοοτροπία του. Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν με τη φωτιά και λίγο έλειψε να καούν, απέναντι στην Ενωση που παλεύει για την επιβίωσή της και θα μπορούσε να στείλει το παιχνίδι στη παράταση αλλά ο Βούκασιν Μάντιτς
αστόχησε σε σουτ δύο πόντων πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Το πλάνο της τακτικής μπορεί να προέβλεπε να περάσει η μπάλα στο καλάθι, αλλά ο Αρης είχε τις λύσεις (επιθετικά) στο πρώτο ημίχρονο μόνο από την περιφέρεια. Είτε με τον Μπόμπι Μπράουν είτε με τον Κώστα Χαραλαμπίδη. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν μάλιστα με 14-5 (6'), από τη στιγμή που η ΑΕΚ είχε 1/9 σουτ, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν ελεύθερα. Η απόφαση του Αγγελου Κορωνιού να γυρίσει την άμυνα της ομάδας του σε ζώνη, άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Διότι ο μεν Αρης που (ούτως ή άλλως) πονούσε στο inside game (ο Τόμας δεν πήρε. μπάλες, ενώ ο Μπάβτσιτς έχασε δύο λέι απ), είχε πρόβλημα και στα περιφερειακά σουτ, ενώ η δε ΑΕΚ βρήκε τις λύσεις στο πρόσωπο του Ντικούδη, αλλά και του Παπανικολάου.Η διαφορά σταδιακά μειώθηκε για να φτάσει το σκορ στο 22-20 και να γίνει η φάση που ανέτρεψε εκ νέου τις ισορροπίες του αγώνα, Η ΑΕΚ κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ, και μετά τις δύο εύστοχες βολές του Μάντιτς (22-22), ο Χρήστος Ταπούτος έκλεψε τη μπάλα στην επαναφορά, τελείωσε τη φάση με κάρφωμα, για να ακολουθήσει μια πανομοιότυπη φάση. Κατ' αυτόν τον τρόπο ο Αρης βρήκε την ενέργεια που δεν είχε μέχρι εκείνο το σημείο, ακολούθησαν και δύο εύστοχα τρίποντα από τους Μπράουν, Χαραλαμπίδη και η διαφορά στο ημίχρονο έφτασε στο +9 (42-33).
 
Ο Αρης μπήκε χαλαρός στο δεύτερο ημίχρονο, σε αντίθεση με ΑΕΚ που πίεσε περισσότερο στην άμυνα, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και μείωσε τη διαφορά σε 49-46 (24:30). Μετά από εκείνο το σημείο όμως, οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να παίζουν άμυνα, επιθετικά έβγαλαν μερικά ελεύθερα σουτ τα οποία και έβαλαν και δεδομένης της μη αντίδρασης της ΑΕΚ, η διαφορά ξέφυγε στους 11 πόντους (65-54) με το τέλος της 3ης περιόδου. Οπως όμως συνέβη και στις προηγούμενες περιπτώσεις όπου ο Αρης ξέφυγε με διψήφια διαφορά, είχε πρόβλημα στην διατήρησή της, αφού οι κινήσεις των παικτών του στο παρκέ δεν είχαν λογική. Η ΑΕΚ άδραξε της ευκαιρίας, πήρε κάποιους πόντους από τον Τερέλ Κασλ και μείωσε σε 70-66 (35'), αλλά και σε 74-74 (39'), 29 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.Ένα καλάθι του Μπράουν (εκμεταλλεύτηκε τη κάκιστη άμυνα του Κασλ), έδωσε στον Αρη το προβάδισμα με 76-74, στα 16 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Μάντιτς πήρε τη κρίσιμη επίθεση για την ΑΕΚ, αλλά αστόχησε σε προσπάθεια δύο πόντων. Στη διεκδίκηση του ριμπάουντ, ο Χατζηβρέττας βγήκε νικητής, του έγινε φάουλ και από τη γραμμή των ελευθέρων βολών εδραίωσε τη νίκη της ομάδας του.
Keywords
Τυχαία Θέματα