Ναι ρε "Θρύλε"! Στους 16 ο ΑΠΟΕΛ!

Ιστορικές στιγμές ζει ο ΑΠΟΕΛ και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο "Θρύλος" της Λευκωσίας απέσπασε ισοπαλία 0-0 στη Ρωσία από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση στους 16 του Champions League, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στην τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου!

Πίσω να βγει το ημίχρονο...
Στο πρώτο

ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ άντεξε στην πίεση των ρώσων, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, την οποία μετέτρεψαν σε 10 τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις μίας της κυπριακής ομάδας με τον Αϊλτον.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η κατοχή της μπάλας ήταν 63%-37% υπέρ της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι, η οποία όμως έπεσε πάνω στην καλοστημένη άμυνα των φιλοξενουμένων και στον Πάρντο, ο οποίος ήταν σταθερός, όποτε χρειάστηκε.

Αλλαγή και πίεση ψηλά
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αντικαθιστά τον Αλεξάνδρου με τον Ηλία. Παράλληλα, ο ΑΠΟΕΛ -σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο- ανέβασε ψηλά την πρώτη ζώνη πίεσης των αντιπάλων, με αποτέλεσμα να τους δημιουργήσει πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Διακοπή, λόγω καπνού!
Στο 56' ο γερμανός διαιτητής, Φέλιξ Μπράιχ, διέκοψε το παιχνίδι, καθώς η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική από καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί της Ζενίτ. Χαρακτηριστική σκηνή η έκκληση του αρχηγού Ανιούκοφ και του Σπαλέτι, οι οποίοι έφτασαν μέχρι την εξέδρα των οργανωμένων, ζητώντας τους να μην ανάψουν άλλα, ώστε να επαναρχίσει το παιχνίδι. Οπως κι έγινε 5 λεπτά αργότερα.

Ο Θεός μαζί του!
Στο 60' η Ζενίτ έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όταν κεφαλιά του Μπουκάροφ σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας -με εξουδετερωμένο τον Πάρντο- ο ίδιος παίκτης με... στραβοκλοτσιά έστειλε τη μπάλα άουτ!

Στο 67' ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς "θωράκισε" ακόμα περισσότερο την ομάδα του, βγάζοντας από το παιχνίδι τον Αϊλτον και περνώντας στη θέση του τον Γιάχιτς. Οι ρώσοι αύξησαν την πίεσή τους και έχασαν πολλές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα αυτήν στο 74', με τον Χαραλαμπίδη να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα