Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ, στον εξ αναβολής αγώνα για την 1η αγωνιστική της Super League

Με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο, η ΑΕΚ πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στην Super League, επικρατώντας με 2-1 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ, στον εξ αναβολής αγώνα για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πέτυχε και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης, οδηγώντας την Ενωση

στην τέταρτη νίκη της, σε πέντε εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα. Οι βοιωτοί μείωσαν, με γκολ του Βασιλείου, στις καθυστερήσεις, στην μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν στον αγώνα. Με αυτή την νίκη, η ομάδα του Κωστένογλου ανέβηκε -προσωρινά- στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 19 βαθμούς. Ο Δικέφαλος τελείωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ρίκκα, ενώ οι Μάκος, Καφές και Λεονάρντο αποχώρησαν τραυματίες από το γήπεδο!

Πολύ μέτριο ήταν το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο 45άλεπτο της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολύ καλά στημένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο 8', ο Λεονάρντο, μετά από πολύ ωραία μεταβίβαση του Κάρλος, απείλησε τον Κυριακίδη, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 16' ο Κάρλος, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, βρήκε χώρο για σουτ, αλλά ο Κυριακίδης απομάκρυνε.

Οι προσπάθειες της ομάδας του Κωστένογλου απέφεραν καρπούς στο 41', όταν ο διαιτητής Δελφάκης υπέδειξε πέναλτι για την ΑΕΚ, σε μαρκάρισμα του Κόρμπου στον Κάρλος. Υπό τις διαμαρτυρίες των πράσινων, ο Λεονάρντο ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και άνοιξε το σκορ για τον Δικέφαλο στο 42'.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για την ΑΕΚ, αφού κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της και να αποκτήσει σαφές προβάδισμα για την τελική επικράτηση.

Στο 51', ο Λυμπερόπουλος βρήκε πολύ ωραία τον Λεονάρντο, ο οποίος πλάσαρε τον Κυριακίδη και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έγραψε το 2-0 για την Ενωση. Το γκολ προκάλεσε τις αντιδράσεις των βοιωτών, οι οποίοι ζήτησαν οφσάιντ του Λεονάρντο.

Στο 62', ο Κυριακίδης σταμάτησε το σουτ του Λυμπερόπουλου, την στιγμή που η ομάδα του Παράσχου δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Αραμπατζή. Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 89', λόγω αποβολής του Ρίκκα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να καταφέρουν να μειώσουν στο τελικό 1-2 στις καθυστερήσεις, με γκολ του Βασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα