Μορφέσης: Ευχαριστημένοι από την κλήρωση

Την ικανοποίηση του για την κλήρωση της εθνικής γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν εξέφρασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης.

Ο προπονητής της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, εθνικής γυναικών είπε πως αν η ελληνική ομάδα μπορούσε να επιλέξει αντιπάλους, θα επέλεγες τις ίδιες, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία.

"Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Από την άλλη όμως, μια τέτοια κλήρωση μπορεί να αποδειχτεί πονηρή και να κρύβει παγίδες, αν δεν καταλάβουμε την 1η θέση. Στόχος μας είναι η πρωτιά στο γκρουπ,

ώστε και την πρόκριση για το προ-ολυμπιακό τουρνουά να πάρουμε και στην 4άδα του Ευρωπαϊκού να μπούμε, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο", εξήγησε ο Γιώργος Μορφέσης, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος είναι οι τρεις νίκες και η απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά.

Η εθνική γυναικών παρά τον παγκόσμιο τίτλο της και τη δεύτερη θέση στο ευρωπαϊκό της Κροατίας δεν είναι φαβορί, γιατί "φαβορί σε διοργανώσεις γυναικών δεν υπάρχουν. Ούτε έχουμε στο μυαλό μας ότι είμαστε φαβορί, ούτε μας αγχώνει αν οι άλλοι μας βλέπουν ως φαβορί. Αλλωστε η Ελλάδα ποτέ δεν ξεκινάει μια διοργάνωση κουβαλώντας τον τίτλο του φαβορί και ειδικά στο πόλο γυναικών, είναι τέτοια η ιδιομορφία του αθλήματος, που δεν υπάρχουν φαβορί".

Keywords
Τυχαία Θέματα