Κλοπ: Πρώτα φάουλ, μετά πέναλτι

Ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του δήγλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου, ενώ για τη φάση που ζητά πέναλτι ο Ολυμπιακός, ισχυρίστηκε πως έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κλοπ:

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη σημερινή μας απόδοση. Παλιότερα έχω πει πολλές φορές πως θα μπορούσαμε να παίξουμε και καλύτερα, όμως σήμερα τα εφαρμόσαμε όλα στο παιχνίδι όπως τα είχα ζητήσει. Παίξαμε καλά, είχαμε φοβερή ατμόσφαιρα, είχαμε και έναν καλό αντίπαλο απέναντί μας. Είχαμε

ευκαιρίες, είχαμε και ένα δοκάρι, αλλά πολλές φορές στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η τύχη . Η αρχή του παιχνιδιού σίγουρα ήταν καλύτερη για εμάς, όμως γενικά παίξαμε πειθαρχημένα".

Για το αν η Ντόρτμουντ πάτησε γκάζι μετά το 1-0 μετά από δική του οδηγία: "Αλλάξαμε το σύστημα μας επιθετικά σε 4-3-3 και 4-51 αμυντικά. Στην προπόνηση είχαμε 30 λεπτά για να τα δοκιμάσουμε. Ήμασταν σε δύσκολη κατάσταση και έπρεπε να αλλάξουμε κάτι. Εγώ τους είπα να παίξουν πειθαρχημένα και να μην κάνουν χαζά φάουλ. Σε κάποιες φάσεις ο Ολυμπιακός βγήκε στις αντεπιθέσεις. Δεν μπορώ να πω πως τρίβουμε τα μάτια μας με την εμφάνιση, αλλά πήραμε τη νίκη κι αυτό είναι το σημαντικό".

Για μια παρεξήγηση που είχε με τον Βάιντενφελερ: "Ο Ρόμαν και εγώ έχουμε μια καλή σχέση και είμαστε άτομα με ταμπεραμέντο. Απλά στη συγκεκριμένη φάση κρατούσε παραπάνω την μπάλα ενώ εγώ του ζήτησα να τη δώσει για να βγούμε στην αντεπίθεση. Γι' αυτό ίσως φάνηκε πως δημιουργήθηκε μια ένταση μεταξύ μας".

Για το αν θα παίζει έτσι κάθε φορά η Ντόρτμουντ: "Δεν πρέπει να γίνει αυτό συνήθεια. Σήμερα έπρεπε να πάρουμε βαθμούς και όχι να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Αν είχαμε χάσει θα με ρωτούσατε αν είμαι άπειρος, αν έφταιγε κάτι και άλλα τέτοια. Δεν θέλουμε να παίζουμε έτσι. Δεν μένει στην ιστορία όμως μια ήττα από την Μαρσέιγ για παράδειγμα που παίξαμε καλά, αλλά η νίκη, ιδιαίτερα αυτή που ήταν η πρώτη μας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με την ’ρσεναλ θέλουμε να πετύχουμε ένα μείγμα και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

Για το ματς που ακολουθεί με την ’ρσεναλ: "Δεν μπορώ να πω πως θα είναι εύκολο παιχνίδι, ούτε πως θα κερδίσουμε εύκολα. Αν είχαμε χάσει ή φέρναμε ισοπαλία σήμερα, τότε θα πηγαίναμε για ψώνια στο Λονδίνο. Αν ρωτήσετε τον Βενγκέρ για το παιχνίδι μ' εμάς μας υπολογίζει. Η ευκαιρία είναι μικρή αλλά θα την δώσουμε. Τον Γενάρη θέλουμε να παίζουμε στην Ευρώπη".

Για το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό: "Πρώτα έγινε επιθετικό φάουλ και μετά ο Χούμελς έκανε χέρι. Γι' αυτό δόθηκε φάουλ. Ήταν σωστή η απόφαση του διαιτητή. Δεν νομίζω πως έκανε κάποιο λάθος. ’λλωστε πήρε πληροφορίες από τον επόπτη. Αν ήθελε να δώσει πέναλτι θα το έδινε και ούτε θέλω να δώσω σημασία όλο το βράδυ γι' αυτή την απόφαση. Αν θέλετε ρωτήστε τον ίδιο τον διαιτητή".

Keywords
Τυχαία Θέματα