Κανονιές στο Στάμφορντ Μπριτζ, 5-3 η Αρσεναλ

Σπουδαία νίκη στο Στάμφορντ Μπριτζ πανηγύρισε η Αρσεναλ, αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, επικρατώντας της Τσέλσι με το εντυπωσιακό 5-3 στο λονδρέζικο ντέρμπι. Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό, γεμάτο συγκινήσεις και ανατροπές με τον Αρσέν Βενγκέρ

να έχει σε μεγάλη μέρα τον Φαν Πέρσι, που σημείωσε τρία τέρματα και οδήγησε την ομάδα του σε μία μεγάλη νίκη. Οι κανονιέρηδες φαίνεται να έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους το 2-8 από τη Γιουνάιτεντ και το κακό ξεκίνημα και φτάνοντας στην τρίτη τους διαδοχική νίκη, έπιασαν στην 5η θέση την Τότεναμ, που έχει 16 βαθμούς. Παρέμεινε στους 19 και την τρίτη θέση η ομάδα του Βίλας Μπόας.

Χορταστικό και ανοιχτό ήταν το παιχνίδι στο α' μέρος με την Τσέλσι να έχει το προβάδισμα. Η Αρσεναλ ήταν αυτή, που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, ωστόσο ο Ζερβίνιο στο 12' αστόχησε από κοντά και η ομάδα του το πλήρωσε. Κι αυτό καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Λάμπαρντ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα του Σέζνι, ανοίγοντας το σκορ στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Αντιστρόφως ανάλογα στη συνέχεια, ο Στάριτζ απώλεσε σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της Τσέλσι, αλλά ο Φαν Πέρσι δεν αστόχησε και εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την ατομική προσπάθεια του Ζερβινιό, ισοφάρισε στο 36'. Οι μπλε όμως είχαν άσο στο μανίκι και λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ με προβολή του Τέρι.

Εντυπωσιακό ήταν όμως και το β' μέρος με το σύνολο του Αρσεν Βενγκέρ να μπαίνει πολύ δυνατά και σε ένα δεκάλεπτο να ανατρέπει την κατάσταση. Ο Τσεχ στο 46' είπε όχι στον Φαν Πέρσι, ο Ράμσι ένα λεπτό αργότερα σούταρε άουτ από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Σάντος στο 48' ήταν εύστοχος και η Αρσεναλ έφερε το ματς στα ίσια. Δεν περιορίστηκε όμως σε αυτό και στο 55' ο Γουόλκοτ με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και άψογο τελείωνα νίκησε τον Τσεχ και έγραψε το 3-2.

Οι παίκτες του Βίλας Μπόας προσπαθούσαν να αντιδράσουν, αλλά οι κανονιέρηδες έκλειναν σωστά τους διαδρόμους και έβρισκαν χώρους στην επίθεση, απειλώντας σε δύο περιπτώσεις με τον Ράμσι. Το τελευταίο δεκάλεπτο επεφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις με την Τσέλσι να ισοφαρίζει στο 80' σε 3-3 χάρη σε εξαιρετικό σουτ του Μάτα από τα 30 μέτρα, που καρφώθηκε στο βάθος της εστίας του Σέζνι, αλλά την τελευταία λέξη να την έχει ο Φαν Πέρσι.

Ο ολλανδός που εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μαλουντά, πέρασε και τον Τσέχ και σε κενή εστία έκανε 4-3. Ο Φαν Πέρσι όμως ήταν αφηνιασμένος και στις καθυστερήσεις του αγώνα σημείωσε και τρίτο τέρμα με εντυπωσιακό σουτ, που δεν άφησε περιθώρια στον Τσεχ, διαμορφώνοντας το τελικό 5-3 (!).

Keywords
Τυχαία Θέματα