Πρωταθλητές MLB οι Κάρντιναλς, 4-3 τους Ρέιντζερς στο World Series

Παρότι ελάχιστοι τους θεωρούσαν σοβαρούς διεκδικητές στο ξεκίνημα της σεζόν, οι Σεντ Λιούις Κάρντιναλς κέρδισαν το World Series του MLB για το 2011 στα επτά παιχνίδια απέναντι στους Τέξας Ρέιντζερς, πανηγυρίζοντας το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και πρώτο μετά το 2006.

Οι Κάρντιναλς του σούπερ σταρ Αλμπερτ Πούχολς βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο φεύγοντας από το Τέξας, καθώς ήταν 2-3 πίσω στη σειρά ενόψει των δύο τελευταίων παιχνιδιών

μέσα στην έδρα τους.

Το 6ο παιχνίδι εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο συναρπαστικά που έχουν γίνει ποτέ στο αμερικάνικο πρωτάθλημα μπέιζμπολ, με τον Ντέιβιντ Φριζ να ισοφαρίζει το σκορ για τους Κάρντιναλς με ένα 2-run triple hit στο τελευταίο ίνινγκ και στη συνέχεια ο ίδιος να πετυχαίνει το walk-off home run στο δεύτερο έξτρα ίνινγκ (11ο συνολικά).

Με τη ψυχολογία πλέον στα ύψη, οι παίκτες του μάνατζερ Τόνι Λα Ρούσα έφτασαν σε μια σχετικά άνετη επικράτηση στο έβδομο παιχνίδι, που έγινε ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας.

Ο ήρωας ήταν αυτή τη φορά ο Αλαν Κρεγκ, ο οποίος έβαλε τους Κάρντιναλς 3-2 μπροστά στο σκορ, με solo home run στο 3ο ίνινγκ.

Στο 5ο ίνινγκ ήρθε η απόλυτη καταστροφή για τους Ρέιντζερς, καθώς οι πίτσερς τους παραχώρησαν συνολικά έξι walk στους αντιπάλους τους (τρία balls on bases, δύο hit by pitcher και ένα intentional walk), με αποτέλεσμα να δεχτούν ακόμα δύο runs.

Το RBI του κάτσερ Γιάντι Μολίνα με single hit στο 7ο ίνινγκ έκανε ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους, καθώς διαμόρφωσε το σκορ στο 6-2 υπέρ τους. Από εκεί ανέλαβαν οι πίτσερ των Κάρντιναλς να τελειώσουν το παιχνίδι και τα κατάφεραν, με τον closer Τζέισον Μοτ να καταγράφει το save και τον βασικό πίτσερ, Κρις Κάρπεντερ, τη νίκη.

Για τους Ρέιντζερς αυτή ήταν μόλις η δεύτερη συμμετοχή στο World Series στην 40χρονη ιστορία τους, ως πρωταθλητές της Αμέρικαν Λιγκ. Η προηγούμενη ήταν πέρυσι, όταν έχασαν από τους Σαν Φρανσίσκο Τζάιαντς στα τέσσερα παιχνίδια, παρότι είχαν πάει σε εκείνη τη σειρά ως το φαβορί, κάτι που ίσχυε και φέτος απέναντι στους Κάρντιναλς.

Πολυτιμότερος παίκτης των φετινών τελικών αναδείχτηκε ο Φριζ, χάρη κυρίως στην ηρωική εμφάνισή του στο ιστορικό πλέον 6ο παιχνίδι της σειράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα