Ιβκοβιτς: Δεν θέλω να απαντήσω, ούτε εγώ, ούτε κανείς από την ομάδα αν έχει μιλήσει για τον Γιάριτς

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς απέφυγε να σχολιάσει το σενάριο μεταγραφής του Μάρκο Γιάριτς στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα της Πέμπτης (8/12, 22:00GR) με την Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ. Παράλληλα, ο σέρβος τεχνικός των ερυθρόλευκων μίλησε για την αναμέτρηση με την ισπανική ομάδα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του φόργουορντ των βάσκων,

Μίρζα Τελέτοβιτς.

Για το ενδεχόμενο απόκτησης του Μάρκο Γιάριτς από τον Ολυμπιακό, ο Ντούντα σχολίασε: "Εγώ δεν θέλω να ξεχωρίζω κανέναν παίκτη πριν από ένα σημαντικό ματς. Βγήκε αυτό κάπου και γιατί με ρωτάτε; Δεν θέλω να απαντήσω, ούτε εγώ, ούτε κανείς από την ομάδα αν έχει μιλήσει για τον Γιάριτς".

Στην αρχική του τοποθέτηση ο τεχνικός των κυπελλούχων Ελλάδος τόνισε πως: "Η κατάσταση στον όμιλο είναι περίπλοκη και γι' αυτό το ματς είναι κρίσιμο. Πρόκειται για μια γνωστή ομάδα που την είχαμε αντιμετωπίστει και στο πρώτο γύρω, σε ένα ματς που κρίθηκε στο σουτ. Τώρα έχουμε ευχάριστα νέα καθώς έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεση μας, χθες έκαναν και οι 16 προπόνηση.

Τώρα πρέπει να σταθεροποιηθούμε, όπως είχα πει πρέπει να έχουμε σταθερή απόδοση από τον Γενάρη. Σαν την Κάχα που είναι μια ομάδα κορυφαία στα σουτ τριών πόντων. Ο κάθε παίκτης μπορεί να βάλει τρίποντο και ειδικά ο Τελέτοβιτς, για εμένα, είναι ο κορυφαίος φόργουορντ στην Ευρώπη. Βάζει και δίποντα, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Για την 12αδα του αυριανού ματς θα αποφασίσω αύριο μετά την μεσημεριανή προπόνηση.

Ο Τελέτοβιτς είναι παίκτης που αξίζει, ο Ιβάνοβιτς θέλει πειθαρχία και υψηλό ρυθμό παιχνιδιού και για να τον αφήνει να κάνει ό, τι θέλει σημαίνει κάτι. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε αφού πολλές φορές ο Τελέτοβιτς βγαίνει από το σύστημα".

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στην συνέχεια δήλωσε πως: "Υπήρχαν προτάσεις για να πάρουμε παίκτη, αλλά δεν έδωσα καμία σημασία και αν δεν είχαμε τους τραυματισμούς θα ήταν διαφορετικά. Η Κάχα Λαμποράλ πήρε τον Γκολούμποβιτς. Εγώ πιστεύω πως το κλειδί του παιχνιδιού είναι το παιχνίδι ένας εναντίον ενός, αλλά και το πώς θα σταματήσουμε το πικ εν ρολ της Κάχα".

Επανερχόμενος στον αγώνα με την Κάχα αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στον όμιλο, ο Ιβκοβιτς σχολίασε: "Αυτή τη στιγμή, όπως είναι ο όμιλος, εγώ πιστεύω πως ο Τελέτοβιτς έχει περισσότερα αγωνιστικά λεπτά από τον Σπανούλη. Οπως είναι ο Παπανικολάου και ο Κέσελ είχαν έξι αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής, γιατί ήθελα καλύτερη άμυνα.

Γιατί θέλαμε να παίξουμε καλή άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο και αυτό έγινε καθώς δεχτήκαμε 10 πόντους. Ρώτησα τον Κώστα γιατί νομίζει πως δεν έπαιξε στον Αρη πολύ και μου απάντησε πως επειδή δεν ήταν καλός στις προπονήσεις, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Απλά ήθελα κάτι άλλο στο συγκεκριμένο παιχνίδι".

Σχετικά με την τελευταία φάση του αγώνα με τον Αρη ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είχε να πει πως "ούτε εγώ ήμουν σίγουρος, ούτε ο Παπανικολάου που ήταν πιο κοντά στη φάση, αλλά ήταν δύσκολη φάση η τελευταία με τον Αρη. Και για τους διαιτητές ήταν δύσκ

Keywords
Τυχαία Θέματα