Γιαμπλόνσκι στο sport.gr: Μικρό προβάδισμα δίνει η έδρα

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έκανε το πρώτο και αρκετά σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Volleyleague, επικρατώντας του Ηρακλή στην Μίκρα, κάτι τέτοιο όμως σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει και τον τίτλο. Τάδε έφη ο ακραίος των ερυθρόλευκων, Τζέισον Γιαμπλόνσκι, ο οποίος μετά την σπουδαία νίκη της ομάδας του παρουσιάστηκε προσγειωμένος και... ενήμερος ότι ο τίτλος κρίνεται στις τρεις και όχι την μία νίκη,
με το υπερβολικό άγχος όμως να έχει φύγει πια. Με δηλώσεις του στο sport.gr ο νεαρός παίκτης ανέλυσε το πρώτο παιχνίδι στην Μίκρα, την έλλειψη ρυθμού που υπήρχε λόγο της διακοπής δύο εβδομάδων, αλλά και τα... περί έδρας."Σερβίς χωρίς ρίσκο, αλλά και άγχος"
Αρχικά, δίνοντας την εικόνα του αγώνα, αλλά και το πού κρίθηκε το παιχνίδι, ο αμερικανός εξήγησε: "Το βασικό μας πρόβλημα στο πρώτο σετ ήταν το σερβίς. Ο Ηρακλής έχει άλλωστε τους καλύτερους σέρβερ στο πρωτάθλημα και λογικό ήταν να πιέσει εκεί (οι κυανόλευκοι είχαν πέντε άσους στο πρώτο σετ). Εμείς από την άλλη αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην υποδοχή και έτσι δεν μπορούσαμε να βρούμε ρυθμό.Παρόλα αυτά προσπαθήσαμε να παραμείνουμε ήρεμοι και να χαμηλώσουμε τη δική μας πίεση στο σερβίς. Αφήσαμε λοιπόν το ρίσκο και περνούσαμε απλά την μπάλα. Αυτό έδιωξε το άγχος μας και μας έκανε να παίξουμε πιο χαλαρά, τη στιγμή που μπέρδεψε και αποσυντόνισε τον Ηρακλή".Σχολιάζοντας μάλιστα την αλλαγή στην απόδοση του Ρολάντο Ντεσπέιν, αφού στο πρώτο σετ ο κουβανός δεν ήταν αποτελεσματικός και δικαίως αντικαταστάθηκε από τον Φράγκο, είπε: "Ηταν κρίσιμες και οι αλλαγές που κάναμε στα άκρα, αφού τη στιγμή που ο Ρολάντο δεν ήταν καλά μπήκε ο Ανδρέας. Το θετικό ωστόσο είναι ότι ο Ντεσπέιν ανέβασε την επίδοσή του στα επόμενα σετ, κάτι που βοήθησε πάρα πολύ"."Εμφανής η διακοπή"
Σχετικά με το κακό ποιοτικά παιχνίδι και τα πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, ο 24χρονος παίκτης δήλωσε: "Ηταν εμφανής η διακοπή τόσων ημερών. Δεν είχαμε ρυθμό, χάναμε εύκολους πόντους. Βέβαια από την άλλη είναι λογικό αφού παρά τη δουλειά στις προπονήσεις ο αγώνας είναι πάντα διαφορετικός"."Λίγο επηρεάζει η έδρα"
Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά τον αγώνα στην Μίκρα, για τον Γιαμπλόνσκι όμως ο παράγοντας "έδρα" μικρό ρόλο παίζει: "Δεν σημαίνει και πολλά η νίκη αυτή. Οταν αγωνίζονται οι δύο κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος η έδρα επηρεάζει πολύ λίγο. Την ώρα του αγώνα μάλιστα δεν κοιτάμε τίποτε άλλο παρά το παιχνίδι μας."Μας έφυγε το άγχος τώρα"
Αυτό ελπίζουμε να κάνουμε και την Παρασκευή (29/4), αλλά και στο επόμενο παιχνίδι στο Ρέντη. Παρότι δεν θα έχουμε τους οπαδούς μας στο πλευρό μας, εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα πάντως μετά από αυτό το πρώτο παιχνίδι θα είμαστε πιο χαλαροί στη συνέχεια, χωρίς υπερβολικό άγχος".
Keywords
Τυχαία Θέματα