Φραγκιάς: Μπορούμε την έξοδο στο Eurocup

Ο Βασίλης Φραγκιάς τόνισε ότι ο Κολοσσός μπορεί να εξασφαλίσει μία θέση στο Eurocup εν όψει της νέας σεζόν, επανέλαβε πως δεν τρέφει αυταπάτες και αναφέρθηκε στις επαρχιακές ομάδες. Ο τεχνικός του Κολοσσού Ρόδου μίλησε στον Sentra 103,3 τόσο για την προσπάθεια που γίνεται στον Κολοσσό, αλλά και τις ευρωπαϊκές βλέψεις των "θαλασσί", όσο και για την ήττα του Παναθηναϊκού

από την Ούνιξ Καζάν για την 2η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας.

Για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Κολοσσού: "Εγώ το πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται αγώνες το μεσημέρι στα πρότυπα του Ν.Β.Α., όπως γίνεται στην Ισπανία, απλά πρέπει το πρόγραμμα αυτό να βγαίνει νωρίς. Δηλαδή στην Ισπανία όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα ξέρουν ακριβώς τις μέρες και τις ώρες που θα παίξουν.

Στη χώρα μας δυστυχώς εγκλωβιζόμαστε την τελευταία στιγμή και μην ξεχνάμε και ένα άλλο πράγμα πώς εμείς έχουμε ένα πρόβλημα με τα δρομολόγια τα οποία για την Ρόδο είναι πάρα πολύ δύσκολα, θα φύγουμε το Σάββατο πολύ πρωί και θα επιστρέψουμε Κυριακή βράδυ στο νησί. Είναι σαν να παίζεις στο εξωτερικό στην κυριολεξία".

Για της ευρωπαϊκές βλέψεις του Κολοσσού: "Σίγουρα θέλουμε να δούμε την ομάδα να παίζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά δεν θα μπορεί να είναι στην Ευρωλίγκα αλλά μια μία θέση στο Eurocup μπορεί να την πάρει η ομάδα του Κολοσσού. Το θέμα είναι να δούμε με τι προϋποθέσεις μπορεί να την πάρει και το σημαντικότερο επίσης, είναι να μείνουμε πραγματικά προσγειωμένοι γιατί έχει δρόμο το πρωτάθλημα και νομίζω ότι όπως δείχνουν τα πράγματα η τρίτη, η τέταρτη και πέμπτη θέση θα παιχτεί ανάμεσα σε Πανιώνιο Ρέθυμνο και σε εμάς, οπότε και οι τρεις αυτές θέσεις δίνουν κάποιο εισιτήριο αν δεν κάνω λάθος για να επιλέξεις να πας σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση".

Για τις καλές πορείες των ομάδων τις επαρχίας, την υψηλή βαθμολογική συγκομιδή αυτών καθώς και για την πτώση των μεγάλων ομάδων της ιστορίας της Α1: "Είμαι πολύ ρεαλιστής και επειδή πολλές φορές σαν Έλληνες κολλάμε πολύ στην ιστορία, η ιστορία δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Εγώ πραγματικά λυπάμαι για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ που αντιμετωπίζουν τόσα πολλά προβλήματα οικονομικής φύσεως.

Από την άλλη βεβαία πάντα σε μια κατάσταση αυτά βγαίνουν κάποιες άλλες ομάδες και δεν εννοώ την δικιά μου ομάδα μιλάω και για το Ρέθυμνο αλλά και για άλλες ομάδες που θα βρεθούν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα φέτος ή τα επόμενα χρόνια αλλά και ο κόσμος χρειάζεται μία αλλαγή γιατί έχουμε κουραστεί πολλές φορές να λέμε ιστορική ομάδα η μία ιστορική ομάδα ή άλλη. Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα να έχουμε δύο ομάδες στο εξωτερικό και στο ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Όσο ιστορικές και είναι όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πάνε πιο κάτω αναγέννιουνται και ξανά επιστρέφουν".

Για την χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ούνικς: "Νομίζω ότι πολύς κόσμος δεν το περίμενε, αλλά δεν έγινε και κάτι το τρομακτικό. Βλέποντας την Ούνικς στα προηγούμενα παιχνίδια βλέπουμε ότι αποτελείται από έμπειρα παιδιά που έχουν περπατήσει τα δύσβατα μονοπάτια της Ευρώπης. Θεω

Keywords
Τυχαία Θέματα