Kι ο Ζαγοράκης νύχτα έφυγε...

Η αποχώρηση του Θοδωρή Ζαγοράκη δεν διασφαλίζει την κυριαρχία του πνεύματος συσπείρωσης και το τέλος μιας περιόδου διχασμού. Οι απόψεις διίστανται σχετικά με τις αιτίες που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση, αλλά υπάρχει απόλυτη συμφωνία επί της άποψης ότι «ψυχικά, είχε ήδη φύγει από τον ΠΑΟΚ». Εξάλλου, ήταν βέβαιο ότι το καλοκαίρι θα έφευγε. Μοναδική περίπτωση να άλλαζε απόφαση ήταν να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο Ελλάδος και κατατεθεί (προσωρινή)

ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, από το σύνολο του κόσμου.

Ο Ζαγοράκης έγραψε στην δήλωσή του ότι η αποσυσπείρωση αποτέλεσε τη βασική αιτία αποχώρησής του. Τα πρόσωπα του περιβάλλοντός του υποστηρίζουν ότι Β«όντως τον έδιωξαν αυτοί οι λίγοιΒ». Είναι υπερβολική άποψη; Πρόκειται για θεωρίες συνομωσίας; Μήπως είναι το άλλοθι; Εν τέλει, είναι η εύκολη δικαιολογία ή είναι η αλήθεια; Το βέβαιο είναι ότι επιβεβαιώθηκαν αυτοί που ευθύς εξαρχής εξέφραζαν με απόλυτη ασφάλεια την άποψη ότι... Β«κι αυτός νύχτα θα φύγειΒ». Γιατί, νύχτα έφυγε. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (26/01).

Ο Ζαγοράκης έφυγε γιατί δεν άντεχε άλλο ο ψυχισμός του, την όλη κατάσταση. Σαφώς και μπήκε στο στόχαστρο μερίδας οπαδών, γεγονός που επιτάχυνε την διαδικασία αποχώρησής του. Σαφώς και διαπίστωσε διχόνοια στη μάζα των οπαδών του ΠΑΟΚ, η οποία όμως έγινε εντονότερη όμως από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η παραίτηση του. Δεν είναι πάντως άμοιρος ευθυνών στο θέμα του διχασμού. Αν ο Ζαγοράκης ήταν ουρανοκατέβατος στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και φυσικά στον ΠΑΟΚ, η αιτία που πρόβαλλε στην ανακοίνωσή του θα δικαιολογούταν. Ως γνώστης όμως της (δυστυχώς) κακής νοοτροπίας που επικρατεί στη χώρα μας, θα έπρεπε να περιμένει όλα τα παραπάνω και να φροντίσει να αποκτήσει γερό στομάχι, από τη στιγμή που αποφάσισε να βάλει τον εαυτό του στη σχετική διαδικασία. Υπάρχει και η άποψη ότι Β«οι ηγέτες φεύγουν τελευταίοιΒ». Και ο Ζαγοράκης είχε τον τίτλο του ηγέτη του ΠΑΟΚ σε αυτά τα 4,5 χρόνια.

Θα έπρεπε να περιμένει ότι μια μικρή ή μεγάλη μερίδα (Β«μικρή σημασία έχειΒ», όπως έγραψε και ο ίδιος), θα ξεχνούσε σύντομα ότι ήταν αυτός που δρομολόγησε την απόλυτη συσπείρωση στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Θα έπρεπε να περιμένει ότι θα ξεχνούσαν την εξαιρετική ομάδα που δημιουργήθηκε επί ημερών του, η οποία (εκτός των επιτυχιών εκτός συνόρων όπου ο ΠΑΟΚ για τα επόμενα χρόνια θα είναι στους ισχυρούς στις κληρώσεις του Europa League) έδωσε όραμα αλλά και αγωνιστικό κύρος. Θα έπρεπε να περιμένει ότι δεν θα εκτιμούνταν για πολύ καιρό το γεγονός ότι στο διάστημα των 4,5 χρόνων της θητείας του, σε συνεργασία με τους Ζήση Βρύζα, Φερνάντο Σάντος, έφερε παίκτες-προσωπικότητες που θα εξελίσσονταν σε είδωλα εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών της ομάδας.

Δυστυχώς (επίσης) ως λαός έχουμε το μειονέκτημα να ξεχνάμε γρήγορα και να εστιάζουμε στα λάθη. Και ο Ζαγοράκης δεν έκανε λίγα. (Είναι αλήθεια ότι) υποχρεωτικά του φόρεσαν το κουστούμι του παράγοντα, αλλά ουδέποτε κατάφερε να συμβιβαστεί με αυτό. Λάθος του. Οπως στην ταινία Β«ο κυρ Γιώργης εκπαιδ

Keywords
Τυχαία Θέματα