Ανατροπή-πρόκριση για Αρη στην Κομοτηνή

Στην κλήρωση, που θα αναδείξει τα ζευγάρια στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, θα βρίσκεται και ο Αρης, που επικράτησε με 2-1 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή και εξασφάλισε το 16ο και τελευταίο εισιτήριο της επόμενης φάσης. Σε ένα ματς, που διεξήχθη κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή και αέρα), η ομάδα του Μίχαλ Πρόμπιερζ ήταν εκτός αγώνα στο α' μέρος και βρέθηκε να

κυνηγάει το γκολ του Βιέιρα, αλλά στην επανάληψη ανέβασε στροφές και με ανατροπή έφτασε στη νίκη-πρόκριση. Την ισοφάριση πέτυχε με εκπληκτικό γκολ ο Σολτάνι, ενώ το δεύτερο προήλθε από φάουλ του Μίσελ και τραγικό λάθος του Σικαλιά. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο τέλος για να ισοφαρίσει.

Σκούρα τα βρήκε ο Αρη στην Κομοτηνή. Ο Πανθρακικός δεν έπαιξε το ρόλο του εύκολου θύματος και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κακή αγωνιστική κατάσταση των κίτρινων. Στο α' μέρος το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία, δυσχεραίνοντας το έργο του Αρη, που πελαγοδρομούσε.

Την ώρα που οι παίκτες του Πρόμπιερζ δεν απείλησαν σε καμία περίπτωση τον Σικαλιά, ο Βελλίδης χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές για να κρατήσει όρθια την ομάδα του. Στη φάση του 37' όμως ο έλληνας τερματοφύλακας του Αρη δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και ο Βιέιρα με ωραίο τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στον Πανθρακικό.

Η απάντηση των κίτρινων δεν άργησε αφού ο Σολτάνι, μόλις λίγα λεπτά από την είσοδό του στον αγώνα, νίκησε με γκολ-ζωγραφιά τον Σικαλιά στο 49', βάζοντας εκ νέου στο παιχνίδι της πρόκρισης τον Αρη σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή του αγώνα.

Ο Πανθρακικός αποδεικνυόταν σκληρό καρύδι και οι θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, αλλά ήταν αυτοί, που έφτασαν μία ανάσα από την ανατροπή, με τον Σολτάνι να αστοχεί από εξαιρετική θέση στο 67'.

Η τύχη όμως τους χαμογέλασε στο 74', αφού μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίσελ ο Σικαλιάς έκανε λάθος εκτίμηση (έπαιξε ρόλο ο δυνατός αέρας) και ο Αρης πήρε το προβάδισμα.

Παρά τις τεράστιες ευκαιρίες του Σουλτανίδη στο 79' και του Κοντογουλίδη στο 94', ο Αρης άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων τα τελευταία λεπτά, κράτησε τη νίκη μέχρι το τέλος και πανηγύρισε την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Σικαλιάς, Στάθης, Βαγγελόπουλος, Μίνγκας (78' Πόνσε), Σαρακατσάνος, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Μπαλού, Κοντουγουλίδης, Μακρυδημήτρης (78' Σουλτανίδης), Λιαπάκης (86' Γωνιάδης).

’ρης (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Τόχα, Τσέζαρεκ, Κατίδης (65' Καπετάνος), Ντίκο, Καζναφέρης, Λαζαρίδης, Οικονομόπουλος (46' Σολτάνι), Ούμπιντες (94' Παπαζαχαρίας).

Keywords
Τυχαία Θέματα