Αλεξανδρής: Αλλοίωση αποτελέσματοςΙβκοβιτς: Ευτυχώς, υπάρχει ο Σπανούλης

"Αλλοίωση αποτελέσματος", κατήγγειλε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μετά το παιχνίδι ενώ την ίδια ώρα άπαντες στον Ολυμπιακό - ακόμη και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς - παραδεχόντουσαν ότι "Eυτυχώς. Υπάρχει ο Σπανούλης". Ο Αρης κατέθεσε ένσταση και διαμαρτύρεται -δια στόματος Αλεξανδρή- για τη συνολική απόδοση των διαιτητών, όχι μόνο για τηn τελευταία φάση.

Ο Ντούσαν

Ιβκοβιτς υποστήριξε ότι "ήταν ένα δυνατό και συναρπαστικό παιχνίδι. Μετά τον αγώνα της Πέμπτης, ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε σαν ομάδα στο επίπεδο που θέλαμε σε αντίθεση με τον Αρη. Κάποια προβλήματα αντιμετωπίσαμε, αργήσαμε να μπούμε στον ρυθμό μας, χάσαμε πολλά ριμπάουντ, κάναμε επτά λάθη. Βρήκαμε τον ρυθμό μας κάπου στο δεύτερο ημίχρονο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας ήταν η άμυνα ένας εναντίον ενός όπου δεχθήκαμε 21 πόντους, σχεδόν δηλαδή τους μισούς. Και με αυτή τη λογική, παίξαμε με τρία γκαρντ, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε ριμπάουντ.

Η απουσία του Παπαδόπουλου χάλασε το παιχνίδι μας, ενώ ο Γλυνιαδάκης έπαιξε με πυρετό. Ο Χάινς έχασε 3-4 εύκολα καλάθια στο 3ο δεκάλεπτο κι αν τα έβαζε, ο αγώνας θα είχε διαφορετική εξέλιξη. Για μας ήταν μια μεγάλη και σημαντική νίκη, ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην Ευρωλίγκα", είπε και ρωτήθηκε για τη τελευταία φάση.

"Εμένα ρωτάτε;. Υπάρχουν βίντεο, δεν είναι απαραίτητη η δική μου άποψη. Ο Χάινς μου είπε ότι έκοψε κανονικά τη μπάλα. Εγώ πιστεύω τον παίκτη μου. Δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος, μπορεί ο Αρης να κάνει την ένσταση αν θεωρεί ότι άδικα έχασε".

Ρωτήθηκε για την τρομερή παρουσία του Σπανούλη και κατά πόσο τον προβληματίζει το γεγονός ότι ο Σπανούλης δείχνει σε αρκετές περιπτώσεις να είναι μόνος: "Ευτυχώς σε αυτή τη φάση που έχουμε τον Σπανούλη να παίζει τόσο καλά. Μας λείπει η δημιουργία και οι πόντοι μέσα από τη ρακέτα, αλλά θα τα αποκτήσουμε", απάντησε.

Για την τελευταία φάση σχολίασε: "Ηταν να πάρει τη μπάλα ο Σπανούλης και να τελείωνε την επίθεση και να πάμε με πέντε παίκτες στο επιθετικό ριμπάουντ. Ισως θα έπρεπε η προσπάθεια να γίνει δύο-τρία δευτερόλεπτα αργότερα".

Εκνευρισμένος από την ήττα της ομάδας του, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εκτίμησε πως "ήταν καταπληκτικό παιχνίδι. Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά και τα περισσότερα που σχεδιάσαμε, τα εφαρμόσαμε. Βέβαια, δεν υπολογίζεις τους αστάθμητους παράγοντες σε τέτοιο παιχνίδι και αυτοί ήταν (πρώτον) η εκπληκτική μέρα του Σπανούλη. Παρότι αλλάξαμε πολλούς παίκτες, αλλά και τις βοήθειες που δίναμε, έκανε εξωπραγματικό παιχνίδι. Στους αστάθμητους παράγοντες βάζω και την απειρία βάσει της αντίδρασής μας στα τελευταία 19 δευτερόλεπτα.
Ετυχε στον Μάλντροου να παίξει στον Σπανούλη στη τελευταία φάση. Είχαμε δώσει εντολή `όχι τρίποντο`, αλλά δεχθήκαμε τρίποντο. Για μένα, αστάθμητος παράγοντας δεν είναι η διαιτησία. Εχω δουλέψει πολλά χρόνια στην Α1, ξέρω πώς σκέφτονται και λειτουργούν οι διαιτητές. Το καλάθι μετρούσε, η μπάλα ήταν στο κατέβασμα για να πάει στο καλάθι, πέραν του ότι έγινε και φάουλ πάνω στον Τζέιμς. Τέλος πάντων. Χάσαμε τρεις βολές στα κρίσιμα σημεία. Τ

Keywords
Τυχαία Θέματα