RoC: Πρωταθλητής των Πρωταθλητών ο Σεμπαστιάν Οζιέ

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του το Race Of Champions, το οποίο διεξήχθη φέτος στην Esprit Arena του Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Ο γάλλος οδηγός έκανε το ντεμπούτο του σε αυτό το event ως οδηγός της Volkswagen, έχοντας υπογράψει με τη γερμανική μάρκα για να ηγηθεί της νέας της προσπάθειας στο WRC

που ξεκινάει το 2013.

Η συμμετοχή του στον φετινό αγώνα επίδειξης, που παραδοσιακά ρίχνει την αυλαία στη σεζόν του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, καθώς έχασε μόνο μία φορά στις συνολικά επτά κόντρες ένας εναντίον ενός στην πορεία του προς το κύπελλο.

Στα προημιτελικά ο Οζιέ απέκλεισε τον βρετανό Αντι Πρίο με αγωνιστικά VW Scirocco Cup, στα ημιτελικά ήταν η σειρά του πρωταθλητή DTM Μαρτιν Τόμτσικ με Audi R8 LMS GT3, ενώ στον τελικό θριάμβευσε επί του θρύλου του Λε Μαν, Τομ Κρίστενσεν, τόσο με τα Buggies όσο και με τα Audi.

Ετσι έγινε ο τέταρτος γάλλος που στέφεται Πρωταθλητής των Πρωταθλητών, μετά τους Ντιντιέ Οριόλ, Φρανσουά Ντελεκούρ και Σεμπαστιέν Λοέμπ.

Στα προημιτελικά υπήρξε και ένας "εμφύλιος" μεταξύ του Μίκαελ Σουμάχερ και Σεμπάστιαν Φέτελ, οι οποίοι είχαν κερδίσει το Nation's Cup για πέμπτη σερί χρονιά για την Γερμανία.

Νικητής της μονομαχίας αναδείχτηκε ο Σούμι, ο οποίος όμως αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Κρίστενσεν, που έναν γύρο πριν είχε βγάλει εκτός τον Τζένσον Μπάτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα