H AEK και η Τουρκία

Η υποψία προοπτικής συνεργασίας ανάμεσα στην ΑΕΚ και στην Sabanci Holding ή με οποιαδήποτε άλλη τούρκικη εταιρεία, μόνο έντονα συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει. Αρκεί μια σκέψη στην -ανατριχιαστική- ιδέα.

Ασυνείδητος ή όχι ο Σταύρος Αδαμίδης, έχει γαλουχηθεί μέσα στα προβλήματα της ΑΕΚ. Δεν διαχειρίζεται χρήματα, αλλά χρέη. Ως εκεί. Αυτό που όφειλε και οφείλει πρώτα απ` όλα, είναι να προστατεύει

το κύρος και την ιστορία της ομάδας.

Το γεγονός ότι η Sabanci Holding διέψευσε προθέσεις της να επενδύσει στην ΑΕΚ, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν επαφές. Οι δημοσιογράφοι δεν έβγαλαν την είδηση από την "κοιλιά" τους.

Ο Αδαμίδης επιχείρησε να πουλήσει στο διάβολο την ψυχή του μοναδικού ελληνικού συλλόγου, που για σήμα έχει ένα σύμβολο. Το σύμβολο που πρεσβεύει τις αξίες των Ελλήνων προσφύγων της Πόλης, της Μικράς Ασίας και του Πόντου!

Ακόμα και η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, δεν δικαιολογεί τόσο απεγνωσμένη κίνηση, η οποία είναι... casus belli ακόμα και για τους πολλούς, τους λίγους ή τελευταίους φίλους που έχει (είχε) στην ΑΕΚ

Και όπως σωστά λένε οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ, επικαλούμενοι λόγια του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου: "Το δε την πόλιν σοι δούναι ούτ' εμόν εστίν ούτ' άλλου των κατοικούντων εν ταύτη. Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθάνουμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών".

Αυτό δεν μεταφράζεται στη γλώσσα της οικονομίας, των οικονομικών, του Δικαίου ή των επενδύσεων. Αυτή είναι γλώσσα της ψυχής. Σαν αυτή, που έχουν οι 8 μήνες απλήρωτοι ποδοσφαιριστές (κυρίως οι Ελληνες).

Keywords
Τυχαία Θέματα