Νάπολι και Γιουβέντους αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3 στο Σαν Πάολο, στον εξ αναβολής αγώνα για την 11η αγωνιστική της Serie A

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς, Νάπολι και Γιουβέντους αναδείχθηκαν ισόπαλες με το... αγγλικό 3-3 στο Σαν Πάολο, στον εξ αναβολής αγώνα για την 11η αγωνιστική της Serie A. Παρά το γεγονός ότι οι Παρτενοπέι προηγήθηκαν με 2-0 και 3-1, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα τους μέχρι την συμπλήρωση των 90 λεπτών, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας, και παράλληλα να διατηρούν το

αήττητο τους, μετά από 12 αγώνες. Στην πρώτη θέση της Serie A η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, με δύο βαθμούς διαφορά από τις Μίλαν και Ουντινέζε, που ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση.

Οι φιλοξενούμενων ξεκίνησαν πιο επιθετικά την αναμέτρηση, ωστόσο οι γηπεδούχοι πήραν γρήγορα τα ηνία της αναμέτρησης και στο 16' έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ. Ο Χάμσικ ευστόχησε αρχικά σε εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Λαβέτσι από τον Πίρλο, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε επανάληψη. Την δεύτερη φορά ο σλοβάκος μέσος δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Το χαμένο πέναλτι δεν αποθάρρυνε καθόλου την Νάπολι, η οποία συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ανοίγοντας τελικά το σκορ στο 22'. Μετά από εκτέλεση φάουλ, οι αμυντικοί της Γιουβέντους δεν έδιωξαν σωστά και ο Χάμσικ, με κοντινή κεφαλιά-ψαράκι, έκανε το 1-0 για τους Παρτενοπέι.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε δεν μπορούσε να βρει τα πατήματα της στο γήπεδο, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, με αποτέλεσμα να δεχτεί και δεύτερο γκολ. Στο 40', ο Πάντεφ ευνοήθηκε από την κόντρα που έβαλε ο Μάτζιο στον Πίρλο, έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, πλάσαρε ιδανικά τον Μπουφόν και διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι, η οποία πήγε στα αποδυτήρια με σαφές προβάδισμα νίκης.

Οι μπιανκονέρι ξεκίνησαν δυνατά το δεύτερο μέρος, έψαξαν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε εκ νέου στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος και τα κατάφεραν στο 48'. Μετά από πολύ ωραία κάθετη πάσα του Βιντάλ, ο Μάτρι βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντε Σάνκτις, πλάσαρε εύστοχα και μείωσε σε 1-2 για την Γιούβε.

Παρά την υπεροχή και την πίεση της, η Γιουβέντους δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι, κόντρα στην ροή του αγώνα, να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα. Στο 68', μετά από σέντρα του Λαβέτσι, ο Μπονούτσι έχασε τον Πάντεφ, ο οποίος με ωραίο γυριστό σουτ, νίκησε τον Μπουφόν και έγραψε το 3-1.

Η ψυχρολουσία του 1-3 δεν πτόησε την Μεγάλη Κυρία, η οποία δεν τα παράτησε, αντεπιτέθηκε και κατάφερε όχι μόνο να μειώσει σε 2-3, αλλά να ισοφαρίσει σε 3-3, μέσα σε επτά λεπτά! Στο 72', ο Εστγκαρίμπια εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Νάπολι και με πλασέ μείωσε στο 72' σε 2-3, ενώ στο 79' ο Πέπε, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, ισοφάρισε σε 3-3!

Η ισοπαλία έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, με την Γιουβέντους να παίρνει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας και να συνεχίζει το αήττητο σερί της στην φετινή Serie A.

Keywords
Τυχαία Θέματα