GP Βαλένθια: Νικητής ο Κέισι Στόνερ (Honda)

Σε μια εκπληκτική κούρσα που κρίθηκε πάνω στον τερματισμό, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κέισι Στόνερ πήρε την 10η φετινή του νίκη στο φινάλε της σεζόν του MotoGP στη Βαλένθια.

Ο αυστραλός αναβάτης της Honda ήταν πίσω από την Yamaha του Μπεν Σπιζ στην τελευταία στροφή του αγώνα, κι όμως κατάφερε να ξεπεράσει τον αμερικανό για μόλις 0.015" στο πέσιμο της καρό σημαίας.

Τρίτος

τερμάτισε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο οποίος εξασφάλισε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, καθώς ο Ντάνι Πεντρόσα περιορίστηκε στην πέμπτη θέση του αγώνα.

Ανάμεσα στους δύο αναβάτες της Honda τερμάτισε ο Καλ Κράτσλοου. Χάρη σε αυτή την τέταρτη θέση, το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία, ο βρετανός της Tech 3 Yamaha κατέκτησε τον τίτλο του πρωτοεμφανιζόμενου της χρονιάς.

Ο Λόρις Καπιρόσι ήταν ένατος στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, τρέχοντας με το Νο58 πάνω στην δορυφορική Ducati του για να τιμήσει τον αείμνηστο Μάρκο Σιμοντσέλι.

Η αποχαιρετιστήρια κούρσα για τις μοτοσικλέτες 800cc σημαδεύτηκε από το ατύχημα τεσσάρων αναβατών στην πρώτη στροφή, όπου ο Αλβαρο Μπαουτίστα έπεσε από την Suzuki και συμπαρέσυρε τρεις Ducati εκτός αγώνα: τις εργοστασιακές των Βαλεντίνο Ρόσι και Νίκι Χέιντεν, και τη δορυφορική του Ράντι ντε Πουνιέ. Κανείς τους δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα