GP Ιαπωνίας: Ο Μπάτον ταχύτερος στο 3ο σκέλος ελεύθερων δοκιμών

Το τρία στα τρία στις περιόδους ελεύθερων δοκιμών του ιαπωνικού GP έκανε ο Τζένσον Μπάτον, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο και στο τελευταίο session που έγινε το πρωί του Σαββάτου (8/10).

Ο καλύτερος γύρος του οδηγού της McLaren ήταν στο 1:31:255 με τα μαλακά λάστιχα, αφήνοντας μισό δευτερόλεπτο πίσω τον team mate του, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος πήρε την δεύτερη θέση.

Τρίτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ,

υστερώντας κατά οκτώ και πλέον δέκατα σε ρυθμό από τον Μπάτον. Πίσω του βρέθηκαν οι δύο Ferrari, με τον Φερνάντο Αλόνσο να παίρνει την τέταρτη θέση και τον Φελίπε Μάσα την έκτη, έχοντας ανάμεσά τους την δεύτερη Red Bull, του Μαρκ Ουέμπερ.

Ακολούθησαν οι δύο Mercedes των Μίκαελ Σουμάχερ και Νίκο Ρόσμπεργκ, ενώ οι Βιτάλι Πετρόφ (Renault) και Αντριαν Σούτιλ (Force India) συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα.

Νωρίτερα, με τη μέση γόμα, τον ταχύτερο χρόνο όλων είχε γράψει ο Ουέμπερ στο 1:32.792, πηγαίνοντας ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από τον Φέτελ. Τους δύο πιλότους της Red Bull χώρισαν οι Μπάτον, Αλόνσο και Χάμιλτον.

Το σκέλος σημαδεύτηκε από το ατύχημα του Μπρούνο Σένα 35 λεπτά πριν από το τέλος. Ο βραζιλιάνος έχασε τον έλεγχο της Renault του στην Spoon και έπεσε πάνω στην απέναντι μπαριέρα, προκαλώντας σημαντική ζημιά στο ρύγχος και την εμπρός αριστερή ανάρτηση του μονοθεσίου του.

Η διαδικασία διακόπηκε για περίπου 10 λεπτά έως ότου απομακρυνθεί το μονοθέσιο και τα συντρίμμια από την πίστα.

Οι κατατακτήριες δοκιμές στην Σουζούκα ξεκινούν στις 08:00GR και εκεί θα ανακαλύψουμε αν η McLaren είναι πράγματι τόσο δυνατή όσο έδειξε στις ελεύθερες δοκιμές ή αν η Red Bull θα βρει και αυτή τη φορά το κάτι παραπάνω, ώστε να συνεχίσει το απόλυτο σερί σε κατακτήσεις pole position που έχει φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα