GP Αμπου Ντάμπι: Δηλώσεις των τριών πρώτων στις κατατακτήριες δοκιμές

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο να βρει μια ικανοποιητική αίσθηση στο μονοθέσιό του στη Γιας Μαρίνα, ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατάφερε τελικά να πάρει άλλη μία position αυτό το αγωνιστικό τριήμερο, στερώντας τη χαρά από την McLaren που είχε δείξει πολύ δυνατή ως εκείνο το σημείο.

"Για να είμαι ειλικρινής δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένος με το μονοθέσιο χτες, οπότε σκεφτόμασταν ότι υπήρχε περισσότερη απόδοση στο μονοθέσιο, αλλά δεν μπορούσαμε να την πάρουμε", είπε ο πιλότος της Red Bull, ο οποίος ισοφάρισε το ρεκόρ των 14 pole σε μία σεζόν του Νάιτζελ Μάνσελ.

"Το απόγευμα ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα, αλλά αυτή η πίστα κρύβει παγίδες από πολλές πλευρές. Το μονοθέσιο συμπεριφέρεται διαφορετικά στις ελεύθερες δοκιμές σε συνθήκες ημέρας, όταν υπάρχει περισσότερη ζέστη, και διαφορετικά το βράδυ που γίνονται οι κατατακτήριες και ο αγώνας.

"Αλλά στις κατατακτήριες είχα πολύ καλύτερη αίσθηση, ειδικά όταν έβαλα τα μαλακά λάστιχα. Με τον πρώτο μου γύρο στο Q3 δεν έμεινα ικανοποιημένος, αλλά ο δεύτερος ήταν πολύ καλύτερος, ειδικά στα δύο πρώτα sector.

"Ετσι απέκτησα ένα 'μαξιλαράκι' για το τελευταίο sector και τελικά αποδείχτηκε αρκετό για να βρεθώ μπροστά από τον Λιούις, ο οποίος έδειχνε πολύ δυνατός όλο το τριήμερο".

Ο Λιούις Χάμιλτον αρκέστηκε στη δεύτερη θέση για μόλις 1,5 δέκατο, παρόλα αυτά δήλωσε ικανοποιημένος με την πρόοδο της McLaren αυτό το Σαββατοκύριακο.

"Ηταν ένα καλό session και συνολικά ένα καλό διήμερο", τόνισε ο Χάμιλτον. "Η βελτίωση ήταν μεγάλη για μένα σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα τουλάχιστον, ήμασταν γρήγοροι εδώ.

"Ο τελευταίος μου γύρος δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, είχα κάνει καλύτερο στο Q2, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα και μπράβο στον Σεμπ. Εκανε έναν σπουδαίο γύρο και όπως πάντα ήταν πολύ γρήγορος. Αλλά αύριο είναι η πιο σημαντική μέρα".

Ο Τζένσον Μπάτον είχε βρεθεί στην προσωρινή pole, αλλά τελικά συμβιβάστηκε με την τρίτη θέση, καθώς οι Φέτελ και Χάμιλτον πήγαν πιο γρήγορα από εκείνον στο τέλος.

"Δεν θα έλεγα ότι ήταν έκπληξη, ξέρουμε ότι η ταχύτητα υπάρχει στο μονοθέσιο και το θέμα ήταν να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία", σημείωσε ο Μπάτον.

"Πηγαίνοντας στις κατατακτήριες είχα τεράστια ποσότητα υποστροφής, περισσότερο προς την κατεύθυνση που μου αρέσει, αλλά αυτό δεν με ευνοούσε στο κλειστό κομμάτι στο τέλος του γύρου.

"Δεν ήταν άσχημος ο γύρος μου και, όπως είπε ο Λιούις, το μονοθέσιο δουλεύει καλά εδώ. Σίγουρα δεν ήταν το τέλειο, και ο Σεμπ έκανε καλή δουλειά και πήρε την pole, οπότε αύριο είμαστε αναγκασμένοι να παλέψουμε για κάτι καλό ξεκινώντας πίσω του".

Keywords
Τυχαία Θέματα