F1: Η Επιτροπή της F1 ενέκρινε της αλλαγές ονόματος για Renault, Lotus και Virgin

Η Επιτροπή της F1 απάντησε καταφατικά στο αίτημα τριών ομάδων να αλλάξουν την ονομασία τους ενόψει της σεζόν 2012, κατά τη συνεδρίασή της στη Γένοβα της Ελβετίας.

Αν και δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση, πληροφορίες που δημοσιεύονται στον βρετανικό Τύπο αναφέρουν ότι υπήρξε θετική εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή της ατζέντας.

Ετσι, από το 2012 η Renault θα είναι

γνωστή ως Lotus, η Team Lotus θα αλλάξει το όνομά της σε Caterham και η Virgin θα λέγεται Marussia.

Για να ισχύσουν οι αλλαγές πρέπει να επικυρωθούν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA, το οποίο πρόκειται να συνεδριάσει στις 7 Δεκεμβρίου - μια διαδικασία που θεωρείται απλώς τυπική.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής F1 βάζουν τέλος στη διαμάχη για τη χρήση του ονόματος Lotus, η οποία ξέσπασε πριν αρχίσει η φετινή σεζόν, όταν το Group Lotus αγόρασε ένα ποσοστό μετοχών της Renault F1 Team και έγινε χορηγός ονόματός της.

Ο μαλαισιανός Τόνι Φερνάντες είχε ήδη αγοράσει τα δικαιώματα για να χρησιμοποιεί το θρυλικό όνομα Team Lotus για τη δική του ομάδα, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να βρεθούν στα δικαστήρια.

Τώρα, η γνωστή μας ως Renault θα είναι η μοναδική ομάδα F1 που θα τρέχει ως Lotus, με την ομάδα του Φερνάντες να χρησιμοποιεί τη μάρκα του βρετανικού κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων Caterham, τον οποίο ο μαλαισιανός επιχειρηματίας αγόρασε τον περασμένο Απρίλιο.

Οσον αφορά την Virgin Racing, η μετονομασία της σε Marussia έρχεται έναν χρόνο αφότου ο ρωσικός κατασκευαστής αυτοκινήτων έγινε ο βασικός χορηγός της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα