F1: Φέτελ και Μπάτον οι νικητές στα βραβεία του Autosport

Οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Τζένσον Μπάτον είχαν την τιμητική τους στα ετήσια βραβεία που δίνει το βρετανικό περιοδικό Autosport.

Ο μεν γερμανός της Red Bull, και μικρότερος σε ηλικία δις παγκόσμιος πρωταθλητής F1, κέρδισε το βραβείο του οδηγού της χρονιάς σε διεθνές επίπεδο, ο δε πιλότος της McLaren, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στο φετινό πρωτάθλημα,

αποχώρησε με το έπαθλο του καλύτερου βρετανού οδηγού της χρονιάς.

Αγωνιστικό της χρονιάς αναδείχτηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια Red Bull-Renault RB7, το μονοθέσιο που οδήγησαν φέτος οι Φέτελ και Μαρκ Ουέμπερ, ενώ το βραβείο του αυτοκινήτου ράλι της χρονιάς πήγε στο Mini John Cooper Works WRC, το οποίο έκανε φέτος ντεμπούτο στο WRC.

Ο καλύτερος οδηγός ράλι για το 2011 ήταν ο οκτώ συνεχόμενες φορές νικητής του τίτλου του WRC, Σεμπαστιέν Λοέμπ.

Στην τελετή τιμήθηκαν επίσης ο Πολ ντι Ρέστα της Force India, ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος οδηγός, και το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ Senna, με θέμα την καριέρα του αείμνηστου τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή F1 Αϊρτον Σένα, το οποίο απέσπασε το βραβείο Πρωτοπορίας και Καινοτομίας.

Τέλος, με το ειδικό βραβείο Gregor Grant τιμήθηκε μετά θάνατον ο Νταν Γουέλντον, που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Οκτώβριο σε δυστύχημα σε αγώνα IndyCar στο Λας Βέγκας. Το ίδιο βραβείο απέσπασε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής F1 του 1996, Ντέιμον Χιλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα