Φέτελ: Ετοιμος για την υπεράσπιση του τίτλου μου

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ παραδέχτηκε ότι η συνέχιση της φετινής κυριαρχίας της Red Bull στην επόμενη σεζόν θα είναι δύσκολο εγχείρημα, αλλά δήλωσε ανυπόμονος να δώσει τη μάχη για να κατακτήσει έναν τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο.

Ο 24χρονος γερμανός έδωσε συνέντευξη στο βρετανικό Autosport, έπειτα από τη βράβευσή του από το περιοδικό ως ο καλύτερος οδηγός της χρονιάς, έχοντας κατακτήσει το στέμμα τέσσερις αγώνες πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

"Είναι δύσκολο", είπε ο Φέτελ,

σε ερώτηση για τις πιθανότητες της Red Bull να επαναλάβει μια τόσο επιτυχημένη σεζόν το 2012.

"Κάναμε πολύ λίγα λάθη κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν και ποτέ δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο.

"Αλλά θα πρέπει να πιέσουμε πολύ σκληρά. Οι άλλοι θα μας πλησιάσουν και τα πράγματα θα είναι πολύ κλειστά, όπως ήταν κάποιες στιγμές φέτος. Αλλά ανυπομονώ γι' αυτό, και αυτό είναι που μετράει.

"Είναι φανταστικό να γυρίζεις την πίστα με ένα μονοθέσιο F1, παλεύοντας κόντρα στο χρονόμετρο κάθε φορά. Αλλά αυτός είναι ο συναγωνισμός που επιζητείς: η ένταση και η νευρικότητα του να στέκεσαι στο grid λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας".

Ο Φέτελ περιμένει την McLaren να είναι ο κύριος αντίπαλος της Red Bull στο ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς, έπειτα από το δυνατό φίνις της βρετανικής ομάδας στο 2011.

"Σίγουρα ο ανταγωνισμός θα είναι πιο υψηλός και έχουμε δει ειδικά την McLaren στο τέλος της χρονιάς να είναι πολύ δυνατή με τον Τζένσον και τον Λιούις.

"Οπότε δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για μας, όπως δεν νομίζω ότι ήταν φέτος. Οι διαφορές στη βαθμολογία ήταν αρκετά μεγάλες και κάναμε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αλλά οι αγώνες ήταν πολύ κλειστοί και δεν πιστεύω ότι το μονοθέσιό μας ήταν τόσο κυρίαρχο.

"Πέρυσι είχαμε ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο από αυτή την άποψη, ενώ φέτος ήμασταν περισσότερο ανταγωνιστικοί σαν ομάδα και κάναμε τα πράγματα με διαφορετικό και καλύτερο τρόπο".

Keywords
Τυχαία Θέματα