iOS 7 beta 3: Τα νέα ευρήματα

Τη Δευτέρα έγινε διαθέσιμη η τρίτη κατά σειρά δοκιμαστική έκδοση του iOS 7 και ιδού όλα τα νέα ευρήματα:

1.) Νέα πιο έντονη εμφάνιση γραμματοσειρών του γραφικού περιβάλλοντος, με δυνατότητα απενεργοποίησης μέσα από το μενού Προσβασιμότητας:



2.) Νέα

γραφική απεικόνιση κατά την εγκατάσταση εφαρμογών:


3.) Στο Ημερολόγιο επανήλθαν οι τελείες στις ημέρες που υπάρχει κάποια καταχώρηση:

4.) Οι φάκελοι έχουν γίνει πιο διαφανείς, νέο animation στην εμφάνιση της Αναζήτησης και έχουν προστεθεί σκιές στα ονόματα των εφαρμογών που βρίσκονται στο Dock και στο Multitasking:


5.) Στα Μηνύματα επέστρεψε η επιλογή εκφώνησης, προστέθηκαν στην προβολή επαφής τα εικονίδια κλήσεων και έρχονται ειδοποιήσεις σε περίπτωση αποτυχίας:

6.) Νέα εικονίδια στην εφαρμογή της Μουσικής:

7.) Επέστρεψε στην οθόνη κλειδώματος η εμφάνιση της ώρας κατά την αναπαραγωγή μουσικής με απλό πάτημα του κουμπιού αφετηρίας:

8.) Το Λεξικό είναι πλέον πλήρως λειτουργικό και προστέθηκαν οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο και στη Βικιπαίδεια:

9.) Νέο γραφικό περιβάλλον πλοήγησης στη λειτουργία πεζού και προειδοποιητικά μηνύματα ασφάλειας:

10.) Επίσης στους Χάρτες οι οδηγίες με δημόσια μέσα έγιναν οδηγίες διαμετακόμισης, στα πάρκα εμφανίζονται πληροφορίες για το αν επιτρέπονται παιδιά και σε κάθε τοποθεσία εμφανίζονται τώρα και οι δημοφιλείς εφαρμογές (όπως και στο AppStore):

11.) Στο Κέντρο ελέγχου του iPad προστέθηκε μία επιπλέον συντόμευση για σίγαση ή κλείδωμα περιστροφής, ενώ το εικονίδιο του ρολογιού άλλαξε ακόμη μια φορά:

12.) Ο Καιρός εμφανίζει τώρα σωστά τις αναλυτικές πληροφορίες, χωρίς αλληλοεπικάλυψη κειμένου:

13.) Νέα μενού στη διαμόρφωση της Κλειδοθήκης:

14.) Η επιλογή μιας σημείωσης εμφανίζεται τώρα με κίτρινο χρώμα:

15.) Οι ενημερώσεις των εφαρμογών τώρα πραγματοποιούνται και όταν είναι ανοιχτές:

16.) Στο Siri ενεργοποιήθηκε η λειτουργία εκμάθησης προφοράς ονομάτων:

17.) Στο Safari το κουμπί .com έχει αντικατασταθεί με μία τελεία περιέχοντας όλες τις συντομεύσεις και η ιδιωτική περιήγηση έχει νέο γραφικό περιβάλλον. Επίσης η λίστα ανάγνωσης εμφανίζει και τις μικρογραφίες, ενώ είναι δυνατή τώρα και η αποθήκευση των πιστωτικών καρτών:


18.) Η γραμμή φόρτωσης των ιστοσελίδων έχει γίνει πιο έντονη. Το ίδιο πάχος απέκτησαν και οι γραμμές στην αποστολή iMessage, SMS ή email, ενώ έχει αλλάξει και το εικονίδιο της Ανάγνωσης:

19.) Το Κέντρο Γνωστοποιήσεων έχει γίνει πιο σκούρο, και στην οθόνη κλειδώματος η γραμμή κατάστασης έχει μεγαλύτερο ύψος:

20.) Στη Μουσική ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα βαθμολόγησης τραγουδιών και δημιουργίας Genius λιστών, ενώ κατά την αναπαραγωγή η ώρα εμφανίζεται μόνιμα στην γραμμή κατάστασης:

21.) Νέο γραφικό περιβάλλον κατά την ηχογράφηση με κλειδωμένη τη συσκευή:

22.) Στην κατανάλωση δεδομένων εμφανίζεται και η συνολική κατανάλωση από τις εφαρμογές που έχουν απεγκατασταθεί:

23.) Στις εισερχόμενες κλήσεις η αποδοχή και απόρριψη εμφανίζεται μόνο όταν η συσκευή είναι ξεκλείδωτη. Στην οθόνη κλειδώματος υπάρχει μόνο η ολίσθηση για απάντηση.

24.) Στο αριθμητικό πληκτρολόγιο το φόντο πίσω εμφανίζεται πιο θολό:

25.) Ο φάκελος “Βοηθήματα” που στην beta 2 έγινε “Πρόσθετες” τώρα ξαναάλλαξε σε “Πρόσθετα”.

26.) Στον Safari η μετάβαση στο επάνω μέρος της σελίδας γίνεται τώρα με διπλό άγγιγμα στην γραμμή κατάστασης.

27.) Στην Αριθμομηχανή άλλαξε το εφέ στο πάτημα των αριθμητικών πλήκτρων και οι αριθμοί στην γραμμή αποτελεσμάτων είναι πιο μεγάλοι. Επίσης η αναίρεση πληκτρολόγησης αριθμού τώρα γίνεται κάνοντας swipe και προς τα δεξιά αλλά και προς τα αριστερά.

28.) Το εικονίδιο του κεραυνού δίπλα από την μπαταρία τώρα δεν αναβοσβήνει κατά την φόρτιση.

29.) Νέες φωνές στο Siri: πιο ανθρώπινη ανδρική και γυναικεία Αγγλικών Η.Π.Α. και Γαλλικών, και νέα ανδρική Γερμανικών.

30.) Στην πλάγια προβολή κατά την αναπαραγωγή μουσικής ενεργοποιήθηκε η χειρονομία σύγκλιση για μεγέθυνση (pinch to zoom) μεγαλώνοντας τα εξώφυλλα.

31.) Η σύγκλιση και απόκλιση των δύο δακτύλων υποστηρίζεται τώρα και κατά την προβολή μικρογραφιών μέσα στην εφαρμογή Φωτογραφίες του iPhone.

32.) Οι εφαρμογές του iPhone που εκτελούνται στο iPad 2 ή το iPad mini τώρα χρησιμοποιούν retina γραφικά και μόνο στην λειτουργία 2x.

33.) Νέο animation κατά την διαγραφή μιας φωτογραφίας.

34.) Η “απενεργοποίηση” τώρα γράφει “σύρετε για κλείσιμο”.

35.) Νέο εφέ στην οθόνη κλειδώματος, όπου στην αρχή φαίνεται μόνο η ώρα και με fade in εμφανίζονται στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα στοιχεία.

36.) Η εκκίνηση των Μηνυμάτων τώρα δεν ανοίγει το τελευταίο μη αναγνωσμένο μήνυμα, αλλά την λίστα όλων των συνομιλιών. Και κατά την πληκτρολόγηση ονομάτων, ως παραλήπτες εμφανίζονται τώρα και οι ομαδικές συνομιλίες που περιλαμβάνουν τις συγκεκριμένες επαφές.

37.) Στη Μουσική όταν δεν υπάρχει εξώφυλλο σε ένα άλμπουμ, εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο του καλλιτέχνη. Επίσης όπου υπάρχει επίσημη φωτογραφία συγκροτήματος στο iTunes, στην αναπαραγωγή χρησιμοποιείται αυτή αντί των εξωφύλλων.

38.) Στο Safari μπορούν να κλείσουν όλες οι καρτέλες και τότε εμφανίζεται η σελίδα των αγαπημένων.

39.) Στους Περιορισμούς προστέθηκε η διαχείριση βιβλίων με απρεπές σεξουαλικό περιεχόμενο, και στο Safari σελίδων με περιεχόμενο ανηλίκων ή μόνο συγκεκριμένων ιστοτόπων.

40.) Ο διακόπτης LTE έχει αλλάξει σε 4G.

41.) Πλέον ενσωματώθηκαν περισσότερα API, λειτουργούν κάποιες εφαρμογές που δεν άνοιγαν (π.χ. Navigon), ενώ κάποιες άλλες (π.χ. WhatsApp) τώρα ανοίγουν μόνο όταν η γλώσσα στο μενού του τηλεφώνου είναι αγγλική.

42.) Όλα τα animations έχουν γίνει πιο γρήγορα και στο iPad η έκδοση είναι πιο σταθερή. Και τα αποτελέσματα στα javascript benchmarks του Safari της beta 3 είναι καλύτερα.

43.) Η beta 3 λήγει στις 29 Αυγούστου.

.

iPhone Hellas - iPhone iPad iPod Touch NewsiOS 7 beta 3: Τα νέα ευρήματα

No related posts.

Keywords
Τυχαία Θέματα