Νέες λύσεις backup για οργανισμούς

H Symantec παρουσιάζει νέες λύσεις για καλύτερο backup για οργανισμούς κάθε μεγέθους με 80% μείωση στα λειτουργικά κόστη.


Σε σύγκριση με το παραδοσιακό backup, η προσέγγιση της Symantec επιτρέπει την δημιουργία 100 φορές ταχύτερου backup, διευκολύνει την διαχείριση και απλοποιεί την ανάκτηση σε περίπτωση καταστροφής, βοηθώντας τους πελάτες να εξοικονομήσουν σημαντικά κόστη, ενώ παράλληλα να προστατεύουν καλύτερα τα

εταιρικά τους δεδομένα. Τα τελευταία 20 χρόνια τα δεδομένα έχουν υποστεί μία εκθετική αύξηση, το virtualization έχει υιοθετηθεί σε ευρεία κλίμακα και τα service level agreements (SLA’s) είναι σχεδόν αδύνατον να τηρηθούν. Αυτές οι προκλήσεις επηρεάζουν ακόμη και τις μικρότερες επιχειρήσεις που πασχίζουν με την πολυπλοκότητα και κινδυνεύουν από απώλεια δεδομένων λόγω καταστροφών. Η σημερινή προσέγγιση για τον εκσυγχρονισμό του backup παρουσιάζει μία μεγάλη συλλογή λύσεων, που οδηγούν σε επιπρόσθετη πολυπλοκότητα, αυξανόμενα κόστη και πονοκέφαλο στους διαχειριστές των συστημάτων, των δικτύων και των στελεχών των επιχειρήσεων.


Η Symantec ολοκλήρωσε πρόσφατα έρευνα σε περισσότερους από 1.400 επαγγελματίες IT σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τις μεθόδους backup που χρησιμοποιούν και την δυνατότητά τους να ανακτούν πληροφορίες σε περίπτωση καταστροφής.


Τα ευρήματα καταδεικνύουν ότι οι παραδοσιακές προσεγγίσεις backup είναι εσφαλμένες και μία νέα προσέγγιση ήταν απαραίτητη:
- 49% των ερωτηθέντων δεν μπορεί να τηρήσει τα service level agreements (SLA’s) λόγω του μεγέθους των δεδομένων του
- 72% των ερωτηθέντων θα άλλαζε λύση backup εάν διπλασιαζόταν η ταχύτητά του
- 28% αναφέρουν ότι έχουν πιο πολλά εργαλεία backup από όσα χρειάζονται
- Οι οργανισμοί διαθέτουν 4 λύσεις backup κατά μέσο όρο για την προστασία των φυσικών συστημάτων και 3 για τα εικονικά
- 42% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η λύση virtualization backup που διαθέτουν δεν δουλεύει επαρκώς
- Ποσοστό μεγαλύτερο από το ένα τρίτο (36%) των ερωτηθέντων δεν θα στοιχημάτιζαν τον μισθό τους ότι τα δεδομένα που έχουν κάνει backup θα μπορούν να ανακτηθούν κατά 100%


Σύμφωνα με τη μελέτη της Symantec 2011 SMB Disaster Preparedness Survey, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν στις προτεραιότητές τους το disaster preparedness μέχρι να αποκτήσουν οι ίδιοι μία ανάλογη εμπειρία καταστροφής ή απώλειας δεδομένων. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες δεν έχουν καταρτίσει ένα πλάνο και 41% ανέφεραν ότι δεν έχουν σκεφτεί ποτέ να δημιουργήσουν ένα πλάνο disaster recovery. Τα αποτελέσματα της μελέτης αποκαλύπτουν ότι το κόστος μη προετοιμασίας μίας επιχείρησης είναι υψηλό, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία μίας μικρομεσαίας επιχείρησης.


Βασικά στοιχεία της μοναδικής προσέγγισης της Symantec για την προστασία της πληροφορίας είναι οι λύσεις NetBackup 7.5 και Backup Exec 2012 και οι λύσεις cloud, οι οποίες είναι

Keywords
Τυχαία Θέματα