Αποτελέσματα τριμήνου της Intel

Τα συνολικά έσοδα της Intel για το τρίτο τρίμηνο του 2013 αυξήθηκαν 5 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, παραμένοντας σταθερά σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


H Intel ανακοίνωσε χθες κύκλο εργασιών 13,5 δις δολάρια για το τρίτο τρίμηνο, λειτουργικά κέρδη 3,5 δις δολάρια, καθαρά κέρδη 3 δις

δολάρια και κέρδη ανά μετοχή (EPS) 0,58 δολάρια. Η εταιρεία είχε εισροή μετρητών 5,7 δις δολάρια σε μετρητά από λειτουργικές δραστηριότητες, κατέβαλε μερίσματα 1,1 δις δολάρια και χρησιμοποίησε 536 εκατομμύρια δολάρια για επαναγορά 24 εκατομμυρίων μετοχών.


«Το τρίτο τρίμηνο ήρθε όπως αναμενόταν, με μέτρια ανάπτυξη σε ένα δύσκολο περιβάλλον», δήλωσε ο CEO της Intel, Brian Krzanich. «Συνεχίζουμε σύμφωνα με τη στρατηγική μας ώστε να προσφέρουμε ένα ολοένα ευρύτερο και διαφοροποιημένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο, το οποίο καλύπτει σημαντικούς αναπτυσσόμενους τομείς της αγοράς, λειτουργικά συστήματα και σχεδιάσεις. Από τον Αύγουστο έχουμε εισαγάγει περισσότερα από 40 νέα προϊόντα για ένα εύρος τμημάτων της αγοράς από το ονομαζόμενο «Internet-of-Things» έως τα data centers, με μια αυξανόμενη έμφαση στις υπερφορητές συσκευές και στα συστήματα 2-σε-1»


Βασικές Οικονομικές Πληροφορίες και Τάσεις στις Επιχειρηματικές Μονάδες για το τρίτο τρίμηνο
- Τα έσοδα του PC Client Group διαμορφώθηκαν στα $8,4 δις, σημειώνοντας αύξηση 3,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και πτώση 3,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
- Τα έσοδα του Data Center Group διαμορφώθηκαν στα $2,9 δις, σημειώνοντας αύξηση 6,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 12,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
- Τα έσοδα του Other Intel® Architecture Group διαμορφώθηκαν στα $1,1 δις, σημειώνοντας αύξηση 13,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και πτώση 9,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
- To μικτό περιθώριο κέρδους ήταν 62,4%, 1,4 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από το μέσο των προηγούμενων εκτιμήσεων της εταιρείας που ανερχόταν στο 61%.
- Οι δαπάνες για Έρευνα & Ανάπτυξη και για Εξαγορές & Συγχωνεύσεις ανήλθαν σε $4,7δις, ελαφρώς χαμηλότερες από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της εταιρείας που ανέρχονταν στα $4,8 δις περίπου.
Φορολογικός συντελεστής 25%, αντίθετα με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της εταιρείας που ανέρχονταν στο 26%.


Επιχειρηματική Προοπτική
Στην επιχειρηματική προοπτική της Intel δεν περιλαμβάνονται πιθανές επιπτώσεις από επιχειρηματικές κινήσεις, εξαγορές, αποεπενδύσεις ή άλλες επενδύσεις που ενδέχεται να ολοκληρωθούν μετά τις 15 Οκτωβρίου.


Δ΄τρίμηνο 2013 – Q4 2013
Κύκλος εργασιών: $13,7 δις, συν ή πλην $500 εκατομμύρια
Ποσοστό μικτού κέρδους: 61%, συν ή πλην περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες
Έξοδα Έρευνας & Ανάπτυξης συν δαπάνες για Συγχωνεύσεις και Εξαγορές: περίπου $4,7 δις
Αποσβέσεις άυλων στοιχείων που σχετίζονται με εξαγορές: περίπου $70 εκατομμύρια
Επιπτώσεις από επενδύσεις σε μετοχές και τόκους και άλλα: περίπου μηδενικές
Αποσβέσεις: περίπου $1,7 δις
Αναδιάρθρωση και απομείωση περιουσιακών στοιχείων: περίπου $100 εκατομμύρια
Φορολογικός συντελεστής: περίπου 25%
Κεφαλαιουχικές δαπάνες πλήρους έτους: $10,8 εκατομμύρι, συν ή πλην $300 εκατομμύρια
Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα της Intel και τις Επιχειρηματικές Προοπτικές, παρακαλούμε δείτε το σχόλιο του CFO στο: www.intc.com/results.cfm.


Αποτίμηση της Επιχειρηματικής Προοπτικής
Οι εκτιμήσεις σχετικά με την επιχειρηματική προοπτική (Business Outlook) της Intel ανακοινώνονται στη διεύθυνση intc.com και μπορούν να χρησιμοποιηθούν δημοσίως ή κατ’ ιδίαν σε συναντήσεις με επενδυτές ή άλλους. Οι εκτιμήσεις αυτές ισχύουν μέχρι και την 13η Δεκεμβρίου, εκτός αν υπάρξει αναθεώρηση νωρίτερα. Εξαιρούνται οι εκτιμήσεις αναφορικά με τις αποσβέσεις άυλων παγίων λόγω εξαγορών, με τις επενδύσεις σε μετοχές και τα έσοδα από τόκους, καθώς και με το φορολογικό συντελεστή, οι οποίες ισχύουν μέχρι και την 22η Οκτωβρίου. Η Intel δεν θα προβεί σε καμία ανακοίνωση (Quiet Period) από το τέλος της 13ης Δεκεμβρίου έως την ημερομηνία ανακοίνωσης των επίσημων αποτελεσμάτων του τετάρτου τριμήνου του 2013, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιανουαρίου 2014. Στο διάστημα αυτό, όλες οι εκτιμήσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της εταιρείας, καθώς και οποιαδήποτε άλλη δήλωση εμπεριέχει αναφορές σε μελλοντικές εκτιμήσεις (forward-looking statements), σε ανακοινώσεις της εταιρείας ή στις αναφορές για την επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), θα πρέπει να θεωρείται ότι έχουν μόνο ιστορική αξία και ότι αναφέρονται αποκλειστικά στα δεδομένα που ίσχυαν πριν την την έναρξη της Quiet Period και δεν υπόκεινται σε αναθεώρηση από την εταιρεία.


Παράγοντες Κινδύνου
Οι παραπάνω δηλώσεις και οποιεσδήποτε άλλες σε αυτό το έγγραφο, αναφέρονται σε σχέδια και προσδοκίες για το τέταρτο τρίμηνο, το έτος και το μέλλον είναι δηλώσεις μελλοντικών εκτιμήσεων που εμπεριέχουν έναν αριθμό κινδύνων και αβεβαιοτήτων. Λέξεις όπως «εκτιμά», «αναμένει», «προσδοκά», «σχεδιάζει», «πιστεύει», «αναζητεί», «αποτιμά», «πιθανώς», «θα» και σχετικές, δηλώνουν εκτιμήσεις για μελλοντικές προσδοκίες. Δηλώσεις που αναφέρονται ή βασίζονται σε προβλέψεις, αβέβαια γεγονότα ή υποθέσεις επίσης χαρακτηρίζουν δηλώσεις μελλοντικών εκτιμήσεων.
Πλήθος παραγόντων θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα πραγματικά αποτελέσματα της Intel και αποκλίσεις από τις τρέχουσες εκτιμήσεις της Intel σχετικά με τέτοιους παράγοντες, ενδέχεται να καταστήσουν τα πραγματικά αποτελέσματα σημαντικά διαφορετικά από αυτά που εκφράζονται σε αυτές τις δηλώσεις για μελλοντικές εκτιμήσεις. Η Intel επί του παρόντος θεωρεί τους παρακάτω σημαντικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές σχετικά με τις προσδοκίες τις εταιρείας.


H ζήτηση ενδέχεται να είναι διαφορετική από τις εκτιμήσεις της Intel λόγω ενός αριθμού παραγόντων μεταξύ των οποίων αλλαγές στις επιχειρηματικές και οικονομικές συνθήκες, αποδοχή των πελατών σχετικά με τα προϊόντα της Intel και των ανταγωνιστών της, περιορισμοί στη διανομή και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τους πελάτες, αλλαγές στις αγοραστικές συνήθειες των πελατών, στις οποίες περιλαμβάνονται και ακυρώσεις παραγγελιών και αλλαγές στα επίπεδα παρακαταθηκών των πελατών. Η αβεβαιότητα της παγκόσμιας οικονομίας και των οικονομικών συνθηκών, θέτει ένα κίνδυνο σχετικά με το γεγονός ότι καταναλωτές και επιχειρήσεις ενδέχεται να μεταβάλλουν τις αγορές τους σε αποτέλεσμα των αρνητικών οικονομικών συμβάντων, το οποίο θα μπορούσε να επιδράσει αρνητικά στη ζήτηση των προϊόντων και σε άλλα συναφή θέματα.


Τα αποτελέσματα της Intel, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων,του μικτού περιθωρίου, εξόδων, τόκων και άλλων, θα ήταν πιθανό να επηρεαστούν αρνητικά σε περίπτωση εκτεταμένων χρηματοπιστωτικών και επιχειρηματικών διακοπών λόγω αδυναμίας πληρωμής από τις ΗΠΑ για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ και/ή μια παρατεταμένη αδυναμία διατήρησης σημαντικών λειτουργιών της κυβέρνησης των ΗΠΑ.


Η Intel λειτουργεί σε εξαιρετικά ανταγωνιστικό κλάδο, που χαρακτηρίζεται από ένα υψηλό ποσοστό από κόστη τα οποία είναι σταθερά ή εξαιρετικά δύσκολο να μειωθούν βραχυπρόθεσμα και η ζήτηση για τα προϊόντα είναι εξαιρετικά μεταβλητή και δύσκολο να εκτιμηθεί εκ των προτέρων. Τα έσοδα και το ποσοστό μικτού κέρδους επηρεάζονται από τη χρονική στιγμή της ανακοίνωσης των νέων προϊόντων της Intel και τη ζήτηση και αποδοχή από την αγορά των προϊόντων της Intel, των ενεργειών των ανταγωνιστών της, στις οποίες περιλαμβάνονται προσφορές προϊόντων και ανακοινώσεις νέων, προγράμματα marketing και πιέσεις τιμών και τις ενέργειες της Intel έναντι αυτών των κινήσεων των ανταγωνιστών της καθώς και της ικανότητας της Intel να αντιδρά γρήγορα στις τεχνολογικές εξελίξεις και να εισάγει νέα χαρακτηριστικά στα προϊόντα της.


Το ποσοστό μικτού κέρδους ενδέχεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά από τις προβλέψεις με βάση το βαθμό αξιοποίησης, τις αλλαγές στις μεθόδους απογραφής των εμπορευμάτων και μεταβολές σχετικά με την εισαγωγή των προϊόντων προς πώληση, αλλαγές στα επίπεδα εσόδων, το μίγμα προϊόντων ανά κατηγορία, το χρόνο και την εκτέλεση της παραγωγικής διαδικασίας και τα σχετικά κόστη, τα κόστη εισαγωγής, το πλεόνασμα ή την έλλειψη προϊόντων, αλλαγές στο κόστος μονάδων, ατέλειες ή διακοπές στην προμήθεια υλών και πόρων, το επίπεδο ποιότητας και απόδοσης της κατασκευαστικής διαδικασίας και την απαξίωση των μακρόβιων στοιχείων του ενεργητικού στα οποία περιλαμβάνονται η κατασκευή, η συναρμολόγηση / δοκιμή και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία.


Η εκτίμηση του συντελεστή φορολογίας βασίζεται στην τρέχουσα φορολογική νομοθεσία και στα εκτιμώμενα έσοδα. Ο συντελεστής φορολογίας ενδέχεται να επηρεαστεί από διεθνείς κανονισμούς σχετικά με το ποια κέρδη λογίζονται ως επιτευχθέντα και φορολογητέα, μεταβολές στις εκτιμήσεις των πιστώσεων, των οφειλών και των κρατήσεων, την επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν από τους φορολογικούς ελέγχους από τις διάφορες φορολογικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής των τόκων και των κυρώσεων και την πιθανότητα τακτοποίησης αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων.
Κέρδη ή ζημιές από επενδύσεις σε μετοχές και τόκους και άλλα μπορεί να διαφέρουν από τις προσδοκίες ανάλογα με κέρδη ή ζημίες από την πώληση, ανταλλαγή, μεταβολή της εύλογης αξίας ή απόσβεση του χρέους και των επενδύσεων ιδίων κεφαλαίων, τα επιτόκια, τα ταμειακά διαθέσιμα και μεταβολές στην εύλογη αξία των μέσων παραγωγής.


Τα αποτελέσματα της Intel θα μπορούσαν να θιγούν από δυσμενείς οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές και φυσικές συνθήκες ή βλάβες σε υποδομές στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η Intel, οι πελάτες ή οι προμηθευτές της, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών συγκρούσεων και άλλων κινδύνων σχετικών με την ασφάλεια, φυσικές καταστροφές, δυσλειτουργίες/βλάβες υποδομών, προβλήματα υγείας και τις διακυμάνσεις στις τιμές συναλλάγματος.


Τα διάφορα έξοδα, ιδιαίτερα ορισμένες δαπάνες μάρκετινγκ και συνταξιοδοτήσεων, καθώς και κόστη που αφορούν στην αναδιάρθρωση και την απαξίωση του ενεργητικού, ποικίλλουν ανάλογα με το επίπεδο της ζήτησης για τα προϊόντα της Intel και το επίπεδο των εσόδων και των κερδών.


Τα αποτελέσματα της Intel θα μπορούσαν να επηρεαστούν από το χρονοδιάγραμμα κλεισίματος των εξαγορών και εκποιήσεων.
Τα αποτελέσματα της Intel θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις δυσμενείς επιπτώσεις που σχετίζονται με ελαττωματικά προϊόντα, τις διορθώσεις (αποκλίσεις από τις δημοσιευμένες προδιαγραφές), και από άσκηση προσφυγών ή ρυθμιστικά θέματα που αφορούν σε θέματα σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, τους μετόχους, τους καταναλωτές, τις συμπράξεις, τη δημοσιοποίηση και άλλα ζητήματα, όπως οι ασκήσεις προσφυγών και ρυθμιστικά θέματα που περιγράφονται στις εκθέσεις SEC της Intel. Μια αρνητική απόφαση θα μπορούσε να περιλαμβάνει χρηματική αποζημίωση ή δικαστική εντολή που απαγορεύει στην Intel την κατασκευή ή πώληση ενός ή περισσότερων προϊόντων, αποκλείοντας ιδίως επιχειρηματικές πρακτικές, επηρεάζοντας την ικανότητα της Intel να σχεδιάζει τα προϊόντα της, ή επιβάλλοντας άλλα διορθωτικά μέτρα, όπως η χορήγηση υποχρεωτικών αδειών εκμετάλλευσης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.
Μια λεπτομερής συζήτηση αυτών και άλλων παραγόντων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της Intel περιλαμβάνεται στις ανακοινώσεις SEC της Intel, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης έκθεσης της εταιρείας σύμφωνα με τη Φόρμα 10-Q και 10-Κ.


Παρουσίαση των κερδών στο Διαδίκτυο
Η Intel πραγματοποίησε δημόσιο webcast στις 14:00 PDT, στις 15 Οκτωβρίου, στην ιστοσελίδα επενδυτικών σχέσεων στο www.intc.com. Μια επαναληπτική εκπομπή και δυνατότητα λήψης σε MP3 θα είναι επίσης διαθέσιμες στην ιστοσελίδα.


Η Intel σχεδιάζει να παρουσιάσει τα κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνο του 2013 στις 16 Ιανουαρίου 2013. Αμέσως μετά την παρουσίαση των κερδών, η εταιρεία σχεδιάζει να δημοσιεύσει ένα σχόλιο του Stacy J. Smith, εκτελεστικού αντιπροέδρου και γενικού οικονομικού διευθυντή, στο www.intc.com/results.cfm. Μια δημόσια παρουσίαση των κερδών της Intel μέσω Διαδικτύου θα ακολουθήσει στις 14:00 PDT στο www.intc.com.


Keywords
Τυχαία Θέματα