The Human Face of Big Data

Ένα νέο App ανοίγει το δρόμο για να μοιραστούμε τις απόψεις μας για την οικογένεια, τον ύπνο, την εμπιστοσύνη, το σεξ και την τύχη.


Μια παγκόσμια πρωτοβουλία ρίχνει άπλετο φως στο ‘Ανθρώπινο Πρόσωπο των Δεδομένων’, και καλεί ανθρώπους από ολόκληρο τον πλανήτη να μοιραστούν για επτά ημέρες, πληροφορίες, απόψεις και φιλοδοξίες, με άλλους χρήστες από διάφορα μέρη της γης


Ο Rick Smolan, φωτογράφος-δημιουργός της πρωτοποριακής σειράς λευκωμάτων “Α Day in the Life” και διοργανωτής

πολλών πρωτοβουλιών crowdsourcing με παγκόσμια απήχηση, παρουσίασε σήμερα μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μοιραστεί και να συγκρίνει πτυχές της ζωής του για ένα διάστημα επτά ημερών (26 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου), μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά του τηλεφώνου του χρήστη (αισθητήρες), ενώ παράλληλα τον προκαλεί να σκεφτεί και να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεις σχετικά με τα όνειρα και τα ενδιαφέροντα του, ή την άποψη του για την οικογένεια, τον ύπνο, την εμπιστοσύνη, το σεξ και το ρόλο της τύχης. Ήδη, έχει ξεκινήσει ή διάθεση της εφαρμογής για κινητά Android, ενώ η έκδοση για λειτουργικά iOS θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα.


Η παρουσίαση της εφαρμογής συνιστά και την επίσημη έναρξη του προγράμματος The Human Face of Big Data, μια σειρά πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν στόχο να ξεκινήσει ένας παγκόσμιος διάλογος σχετικά με τη δυνατότητα που έχουμε πλέον να συλλέγουμε, να αναλύουμε, να συνδυάζουμε και μα οπτικοποιούμε τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.


Στις 2 Οκτωβρίου ο Smolan και η ομάδα του διοργανώνουν, αποκλειστικά για τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης μια σειρά εκδηλώσεις στο Λονδίνο, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Υόρκη, όπου οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μερικούς από τους κορυφαίους ειδικούς των Big Data να ερμηνεύουν και να απεικονίζουν γραφικά τις πληροφορίες που έστειλαν άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο σε διάστημα επτά ημερών, χρησιμοποιώντας το κινητό τους και το ειδικό app. Επιπλέον, κορυφαίοι επιχειρηματίες των δεδομένων, επιστήμονες και καινοτόμες προσωπικότητες, θα μοιραστούν παραδείγματα της δουλείας τους σε ένα διαδραστικό “Big Data Lab.” Ένα ζωντανό webcast θα επιτρέψει σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν τις ενημερώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.


«Τα Big Data αρχίζουν να επηρεάζουν κάθε πτυχή της ύπαρξης μας» αναφέρει ο κ. Smolan. «Όποιος έχει στα χέρια του ένα smartphone μετατρέπεται αμέσως σε έναν ανθρώπινο αισθητήρα (human sensor) και αποκτά δυνατότητες που του επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται και να μετρά τον κόσμο που τον περιβάλλει, σε πραγματικό χρόνο και με τρόπους που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαμε ούτε να διανοηθούμε. Από την θεραπεία ασθενειών μέχρι την προστασία φυσικών πόρων όπως το νερό και η ενέργ

Keywords
Τυχαία Θέματα