Symantec Data Insight 3.0

Το Data Insight 3.0 της Symantec δημιουργεί accountability για το μη δομημένο Information Governance.


Η εταιρεία Symantec Corp.ανακοίνωσε τη νέα έκδοση Symantec Data

Insight 3.0, της λύσης που βελτιώνει το information governance, προσφέροντας intelligence στην ιδιοκτησία και στη χρήση μη δομημένων δεδομένων, όπως αρχείων, παρουσιάσεων, υπολογιστικών φύλλων και emails. Οι βελτιώσεις στο Symantec Data Insight βοηθούν τους οργανισμούς να μεταμορφώσουν τις αποθηκευτικές τους λειτουργίες και να απλοποιήσουν τις διαδικασίες information governance με στόχο τη μείωση του κόστους, του ρίσκου και την επίτευξη κανονιστικής συμμόρφωσης.


Σύμφωνα με την Gartner, ο ρυθμός ανάπτυξης των δεδομένων κυμαίνεται από 40 έως 60%, αλλά για τα μη δομημένα δεδομένα μιας επιχείρησης ο ρυθμός αυτός φθάνει το 80%1 ; αυτό καθιστά ολοένα και πιο δύσκολο τη διαχείριση και την προστασία τους. Οι οργανισμοί βρίσκονται αντιμέτωποι με φαινομενικά ακατόρθωτους στόχους διαχείρισης των δεδομένων τους, έτσι ώστεν να μειώσουν τα κόστη, να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο και να επιτύχουν κανόνες συμμόρφωσης. Το IT δεν έχει στη διάθεσή του το επιχειρηματικό πλαίσιο των συγκεκριμένων δεδομένων και πρέπει να εμπλέξει τους κατόχους τους για να κατανοήσει την αξία τους. Παρόλα αυτά, η πρόκληση για την ΙΤ ομάδας μίας επιχείρησης να αντιληφθεί σε ποιον ανήκουν τα δεδομένα και πως αυτά χρησιμοποιούνται, μπορεί να επηρεάσει την δυνατότητα του ΙΤ να λειτουργήσει με συνθήκες data governance.


“Είναι δύσκολο για τους περισσότερους οργανισμούς να εντοπίσουν τους κατόχους των δεδομένων για την πλειοψηφία των μη δομημένων δεδομένων,” είπε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Manager, της Symantec Hellas. “Το Data Insight 3.0 επιτρέπει στους πελάτες όχι μόνο να πιστοποιούν τους κατόχους των δεδομένων αλλά και να αυτοματοποιεί τις διαδικασίες, έτσι ώστε να μειώνονται τα αποθηκευτικά κόστη διαχείρισης, να επιτυγχάνουν οι επιχειρήσεις την απαραίτητη κανονιστική συμμόρφωση και να διευκολύνουν την προστασία των δεδομένων, έτσι ώστε να μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών του οργανισμού για data governance.”


Το Symantec Data Insight αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με συνεχή έλεγχο της χρήσης των δεδομένων και επιτρέποντας την δημιουργία συμπερασμάτων βάση κανόνων για το data ownership. Η κατανόηση της χρήσης των δεδομένων επιτρέπει την αποτελεσματική λειτουργία διαχείρισης των μη δομημένων δεδομένων – διευκολύνοντας λειτουργίες όπως reclamation και chargeback. Με τον καθορισμό του data ownership, οι IT οργανισμοί μπορούν να εδραιώσουν ένα πλαίσιο συνεργασίας με την επιχείρηση, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους σε ότι αφορά στο data governance. Από την αρχική διάθεση του, η Symantec έχει διαπιστώσει ευρεία υιοθέτηση και χρήση του Data Insight με στόχο τη μείωση του κόστους, απλοποίηση της προστασίας κρίσιμων δεδομένων και εφαρμογή κανόνων συμμόρφωσης. <

Keywords
Τυχαία Θέματα