Το 50% των Marketing Managers θεωρεί ότι το ΑΙ θα επηρεάσει τον ρόλο τους

Οι Διευθυντές Marketing, οι οποίοι ήδη ανησυχούν για τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, νιώθουν να επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο από τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στις δουλειές τους, σύμφωνα με νέα έρευνα από την πλατφόρμα CRM, HubSpot, η οποία διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, περισσότεροι από τους μισούς Διευθυντές Marketing (53%), Πωλήσεων (55%) και Customer Experience (57%) αναφέρουν ότι έχουν παραγκωνιστεί

κατά τη διάρκεια συζητήσεων περί στρατηγικής, αν και αναμένεται να συνεχίσουν να εκτελούν σχέδια.

Τα τρία τέταρτα και πλέον των συμμετεχόντων Διευθυντών στο Marketing (80%), τις Πωλήσεις (79%) και το Customer Experience (82%) χρησιμοποίησαν το ΑΙ στη δουλειά τους την περασμένη χρονιά.

Οι περισσότερο εξ αυτών προβλέπουν ότι η αποτελεσματικότητα και η χρήση του ΑΙ θα αυξηθεί. Ενώ το 59% των Διευθυντών Marketing νιώθει μια πίεση από τους επικεφαλής για τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, οι μισοί εξ αυτών ανησυχούν ότι το ΑΙ μπορεί να καταστήσει τμήματα της δουλειάς τους παρωχημένα. Τα αποτελέσματα βασίζονται στις απαντήσεις 900 Διευθυντών, τον Ιούνιο του 2023.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα