Τεχνολογικές λύσεις περιβαλλοντικής προστασίας από την Cosmote

Συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο Life Safe-Crossing.

Ασπίδα προστασίας για την καφέ αρκούδα και άλλα είδη πανίδας της ΒΔ Ελλάδας, δημιουργεί το ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό έργο Life Safe-Crossing, στο οποίο συμμετέχει η Cosmote. Το έργο, που υλοποιείται στην Ελλάδα, την Ιταλία,

την Ισπανία και την Ρουμανία, έχει στόχο να μειώσει τις επιπτώσεις από τις οδικές υποδομές σε προστατευόμενα είδη, όπως είναι η καφέ αρκούδα, ο λύκος και ο ιβηρικός λύγκας και, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες, να μειώσει τον κίνδυνο ατυχημάτων, να αυξήσει την προσοχή των οδηγών και να διευκολύνει τις μετακινήσεις των ζώων.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της, η Cosmote έχει αναπτύξει ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης και αυτοματοποιημένης επεξεργασίας μεγάλου όγκου δεδομένων, που αφορούν στην κυκλοφορία της πανίδας σε 45 περάσματα κατά μήκος 55 χιλιομέτρων της Εγνατίας Οδού. Η αποτελεσματική παρακολούθηση και καταγραφή της κίνησης των ζώων, δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες παρεμβάσεις στα περάσματα (π.χ. ενισχύσεις περίφραξης, αφαίρεση φυσικών εμποδίων), προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των ζώων και να προστατευτεί η δραστηριότητά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα