Απεβίωσε η επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Καίτη Κυριακοπούλου

Ο ΣΕΒ τη χαρακτήρισε ως «τη μεγάλη κυρία της ελληνικής βιομηχανίας».

Απεβίωσε την Πέμπτη 21 Μαΐου στην Αθήνα, η γνωστή επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Καίτη Κυριακοπούλου, σε ηλικία 97 ετών. Γεννημένη στο Βουκουρέστι το 1922, πέρασε τις πρώτες δεκαετίες της ζωής της σ’ έναν βίο νομαδικό. Σπούδασε στην Αμερική Μαθηματικά και Φυσική, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν, στο Πανεπιστήμιο Mount

Holyoke της Μασσαχουσέτης. Γύρισε στην Ελλάδα το 1950 και παντρεύτηκε τον Πάρι Κυριακόπουλο, αποκτώντας δύο παιδιά. Με τον θάνατο του πατέρα της το 1970, ανέλαβε την διοίκηση των οικογενειακών επιχειρήσεων Βωξίται Παρνασσού, Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης και Αδελφοί Ηλιόπουλοι.

Στη διάρκεια της επιχειρηματικής της πορείας έδειξε ιδιαίτερη φροντίδα για τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνταν οι εταιρείες, δημιουργώντας μεταξύ άλλων Μεταλλευτικά Μουσεία, Πολιτιστικά και Συνεδριακά Κέντρα με στόχο την οικονομική και πολιτιστική τους ανάπτυξη. Παραδίδοντας την διοίκηση των επιχειρήσεων στον γιο της Οδυσσέα, συνέχισε το φιλανθρωπικό και πολιτιστικό της έργο, για το οποίο της έχουν απονεμηθεί δεκάδες διακρίσεων. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, τόνισε στη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου: «Η Καίτη Κυριακόπουλου, η μεγάλη κυρία της ελληνικής βιομηχανίας, όπως εύστοχα έχει χαρακτηρισθεί, μας αφήνει μια πολύτιμη κληρονομιά, με βασικούς αρμούς το επιχειρηματικό ήθος, την επιστημονική γνώση και το καινοτόμο πνεύμα, το ηγετικό παράδειγμα και την κοινωνική υπευθυνότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απεβίωσε, Καίτη Κυριακοπούλου,apeviose, kaiti kyriakopoulou