«Πυρπολεί» το deal των καναλιών με τη Nielsen ο ΣΚΑΪ

Να τιναχτεί στον αέρα κινδυνεύει η συμφωνία των καναλιών με τη Nielsen λόγω διαφωνίας από την πλευρά του Σκάι. Οι τέσσερις σταθμοί ANT1, Alpha, Mega και Star φέρονται να έδωσαν τα χέρια και να συμφώνησαν να ανανεώσουν τη σύμβασή τους με τη Nielsen

με αναπροσαρμογή του κόστους χρέωσης σε ένα φιξ ποσό, ώστε όλοι οι σταθμοί να πληρώνουν το ίδιο.

Για να οριστικοποιηθεί η μεταξύ τους συμφωνία, οι τέσσερις σταθμοί έθεσαν ως όρο προς τη Nielsen να πείσει για το ίδιο ποσό και τους δύο έτερους πανελλαδικούς σταθμούς, το Open και τον Σκάι, κάτι το οποίο δεν έχει ακόμα επιτευχθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σκάι εκφράζει σοβαρές ενστάσεις για το flat fee στο οποίο φέρονται να συμφώνησαν τα τέσσερα κανάλια με τη Nielsen και απειλεί να πυρπολήσει τη συμφωνία των ιδιωτικών καναλιών με την εταιρεία μετρήσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κανάλι του Φαλήρου είχε καταφέρει –σε προηγούμενο χρόνο- να κλείσει διμερή συμφωνία με τη Nielsen για αρκετά χαμηλότερο ποσό σε σχέση με τα υπόλοιπα κανάλια. Το ενιαίο ποσό που προτείνεται τώρα ως flat fee επιφέρει μεγάλη αύξηση για τον Σκάι που είχε πετύχει στο παρελθόν σημαντικά χαμηλότερη χρέωση απ’ ότι οι υπόλοιπο σταθμοί.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία, η Nielsen ξεκαθαρίζει πως όποιος δεν συμφωνήσει στο ενιαίο –για όλα τα κανάλια- ποσό θα μείνει εκτός μέτρησης, απειλώντας ουσιαστικά να βγάλει εκτός μετρήσεων τηλεθέασης τον Σκάι.

Keywords
Τυχαία Θέματα