Ποια η σχέση των ανθρώπων με τα φυτά στα αστικά περιβάλλοντα;

Η Praktiker Hellas παρουσιάζει τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας πρασίνου που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητάς της, «Το Σπίτι μας Αλλάζει την Πόλη», με σκοπό να αποκτήσει περισσότερα δεδομένα για τη σχέση των ανθρώπων με τα φυτά στα αστικά περιβάλλοντα, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα τους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ecoscapes, το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αντώνη Σκορδίλη, Δρ. Οικολογίας Φυτών Πανεπιστημίου

Αθηνών & Αρχιτέκτονα Τοπίου.

Το 87% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στην ύπαρξη φυτών στον προσωπικό ή επαγγελματικό χώρο, αναφέροντας το αίσθημα ευεξίας, τη βελτίωση της ατμόσφαιρας και τη διακόσμηση ως τα σημαντικότερα οφέλη από τη φροντίδα τους, ενώ ενδιαφέροντα είναι και τα tips για τη φροντίδα των φυτών, που προκύπτουν από το βιβλιογραφικό σκέλος της έρευνας.

«Κάθε ενέργεια που ενδυναμώνει τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα στη στρατηγική ατζέντα της Praktiker, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα με την έως σήμερα δράση της», αναφέρεται σχετικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα