Η Getty Images λανσάρει Generative AI εργαλείο

Η Getty Images συνεργάζεται με την Nvidia για να λανσάρει το Generative AI by Getty Images, ένα νέο εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εικόνες, χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη αδειοδοτημένων φωτογραφιών της. Το Generative AI by Getty Images εκπαιδεύεται αποκλειστικά στη βιβλιοθήκη της Getty Images, παρέχοντας στους χρήστες πλήρη αποζημίωση για τα πνευματικά δικαιώματα.

Η Getty συνεργάστηκε με την Nvidia

για να χρησιμοποιήσει το μοντέλο Edify, το οποίο είναι διαθέσιμο στο Picasso, τη generative AI βιβλιοθήκη εικόνων της Nvidia. Μερικές από τις πρώτες εικόνες που δημιούργησε το εργαλείο μοιάζουν να στερούνται συναισθήματος, αν και στην απόδοση ρεαλιστικών ανθρώπινων μορφών, φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι φωτογραφίες που δημιουργούνται με το εργαλείο δεν θα περιλαμβάνονται στις βιβλιοθήκες περιεχομένου της Getty Images και της iStock. Η Getty θα πληρώσει τους creators αν χρησιμοποιήσει την AI-generated εικόνα τους για την εκπαίδευση της τρέχουσας και των μελλοντικών εκδόσεων του μοντέλου, ενώ θα μοιραστεί έσοδα που θα προκύψουν από αυτό «κατανέμοντας τόσο ένα αναλογικό μερίδιο σε σχέση με κάθε αρχείο όσο και ένα μερίδιο με βάση τα παραδοσιακά έσοδα από την αδειοδότηση».

(Πηγή: The Verge)

Keywords
Τυχαία Θέματα