Deloitte: Σχέδιο για την αναβίωση του Χωριού της Χάλκης

Παρουσιάστηκε, στο Μουσείο Μπενάκη, το Στρατηγικό Σχέδιο της Deloitte για την αναβίωση του ιστορικού οικισμού Χωριό της Χάλκης, το οποίο περιλαμβάνει και μελέτη για τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που δύνανται να προκύψουν από την εφαρμογή του.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και η Προέδρος

της Axion Hellas, Σάντη Κορμά. Το εν λόγω Στρατηγικό Σχέδιο έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης αφιλοκερδούς μελέτης που είχε καταρτίσει η Deloitte για το νησί της Αστυπάλαιας το 2021.

Η μελέτη για το Χωριό της Χάλκης, την οποία παρουσίασε ο Αγαμέμνων Παπαστεργίου, Consulting Partner & Head of Strategy, Analytics and M&A, της Deloitte Ελλάδος, προτείνει το μοντέλο και τη στρατηγική ανάπτυξης που θα πρέπει να ακολουθήσει σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα το νησί, προκειμένου να επιτύχει αύξηση του πληθυσμού και της οικονομικής δραστηριότητάς του, με επίκεντρο τον επαναπροσδιορισμό του σε σημείο αναφοράς τέχνης και δημιουργίας, κάνοντάς το ενεργό οικοσύστημα πολιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα