Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Αστυπάλαια – Έξυπνο και αειφόρο νησί»

Tα πρώτα αποτελέσματα των νέων υπηρεσιών μετακίνησης και της εφαρμογής του οικοσυστήματος «Astymove» του προγράμματος «Αστυπάλαια – Έξυπνο και αειφόρο νησί» παρουσίασε η Kosmocar, εκπροσωπώντας τον όμιλο Volkswagen, στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο.

Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου εφαρμογής του οικοσυστήματος μετακίνησης,

από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο 2022, υποδεικνύουν την αποδοχή των υπηρεσιών από τους επισκέπτες του νησιού και τους μόνιμους κατοίκους.

Η εφαρμογή «Astymove» διαθέτει ήδη 1.900 εγκεκριμένους και ενεργούς χρήστες με περισσότερα από 7.000 downloads. Τα ηλεκτρικά οχήματα της υπηρεσίας «Astybus», την ευθύνη λειτουργείας της οποίας έχει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «K2», διένυσαν 138.900χλμ μέσα σε 4 μήνες.

Παράλληλα, σχεδόν 500 διαδρομές πραγματοποιήθηκαν με τα ηλεκτρικά οχήματα της υπηρεσίας «Astygo» με 1,2 χρήστες την ημέρα ανά όχημα να τα «μοιράζονται», κάνοντας πράξη το μοντέλο του vehicle sharing. Συνολικά, οι χρήστες του οικοσυστήματος διένυσαν περισσότερα από 150.000χλμ με e-αυτοκίνητα Volkswagen, μετακινήσεις που θα ισοδυναμούσαν με επιβάρυνση 18 τόνων CO2 εφόσον πραγματοποιούνταν με αυτοκίνητα κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα