Ως «kingwashing» εκλαμβάνουν οι Βρετανοί τα αφιερώματα των brands για τη βασιλική στέψη

Επτά στους 10 Βρετανούς πιστεύουν ότι τα αφιερώματα και η δραστηριότητα των brands γύρω από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, υποκινούνται από την επιθυμία να διατηρήσουν μια θετική δημόσια εικόνα του εαυτού τους, παρά από την ειλικρινή επιθυμία να αποδώσουν σεβασμό στον νέο μονάρχη. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση του YouGov, σε 2.605 ενήλικες, που πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν τη στέψη.

Είναι κατανοητό ότι οι μάρκες μπορεί να αισθάνονται την ανάγκη να συνδεθούν με ένα τέτοιο γεγονός και τους εορτασμούς

γύρω από αυτό, αλλά στην πραγματικότητα, ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα βασιλικά δικαιώματα. Γενικά, oι καταναλωτές δεν είναι ενθουσιασμένοι από τη δραστηριότητα των εμπορικών σημάτων γύρω από τα βασιλικά δικαιώματα, και αυτή η αίσθηση φαίνεται να αυξάνεται.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, 6 στους 10 (58%) Βρετανούς δήλωσαν ότι θεωρούσαν ότι τα αφιερώματα των εμπορικών σημάτων στην εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ είχαν ως κίνητρο περισσότερο τις δημόσιες σχέσεις παρά την ειλικρινή επιθυμία να αποδώσουν σεβασμό, ενώ 3 στους 10 Βρετανούς (28%) θεώρησαν ότι οι μάρκες ήθελαν ειλικρινά να αποδώσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα