Όμιλος Adecco: Το 70% των εργαζομένων χρησιμοποιεί ήδη το GenAI, 54% στην Ελλάδα

Ο όμιλος Adecco δημοσίευσε τα αποτελέσματα της τέταρτης έκδοσης της ετήσιας έρευνας Global Workforce of the Future 2023. Σύμφωνα με τα ευρήματα της, η οποία φέτος εστίασε στον βαθμό ετοιμότητας των εργαζομένων και τη στάση τους απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη:

Το 70% των εργαζομένων χρησιμοποιεί ήδη τη Γενετική ΤΝ στην εργασία του, αλλά λιγότεροι από τους μισούς το κάνουν με την καθοδήγηση των εργοδοτών τους. Στην Ελλάδα,

το αντίστοιχο ποσοστό είναι 54%, σημαντικά μικρότερο από τον μέσο όρο παγκοσμίως.

Παρά την εκτίμηση των ειδικών ότι το GenAI θα επηρεάσει σημαντικά την αγορά εργασίας, μόνο το 7% των εργαζομένων πιστεύει ότι το αντικείμενο της εργασίας του θα αντικατασταθεί λόγω της εξάπλωσης της τεχνητής νοημοσύνης. H έρευνα αναδεικνύει τα κενά στην πρόσβαση στην εκπαίδευση για το GenAI, καθώς τα υψηλόβαθμα στελέχη και οι κάτοχοι πανεπιστημιακών πτυχίων φαίνεται να έχουν πλεονέκτημα.

Το GenAI αναμένεται να αντικαταστήσει πολλές τεχνικές δεξιότητες, αυξάνοντας τη σημασία των soft skills στον εργασιακό χώρο. Στην έρευνα συμμετείχαν 30.000 εργαζόμενοι από 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, που απασχολούνται σε διάφορους κλάδους από θέσεις junior μέχρι ανώτατα στελέχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα