Σε νέες συνεργασίες και ενίσχυση επώνυμων προϊόντων επενδύει η Παπουτσάνης

Τον κύκλο εργασιών της για το εννεάμηνο του 2023 παρουσίασε η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 47,4 εκατ. ευρώ, έναντι 53,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ήτοι μειωμένος κατά 11%, με την αξία των εξαγωγών να αντιπροσωπεύει το 53% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Στην Ελλάδα ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 22,2 εκατ. ευρώ ενισχυμένος κατά 21%, χάρη

στην ανάπτυξη της κατηγορίας των επωνύμων προϊόντων και των πωλήσεων στην εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά. Στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου ανάπτυξης του κύκλου εργασιών, η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με πολυεθνικές και μικρότερες εταιρείες στον κλάδο σαπώνων και καλλυντικών, με μια συμφωνία με μεγάλη, όπως αναφέρεται, πολυεθνική εταιρεία να είναι σε τελικό στάδιο υλοποίησης και την έναρξη της συνεργασίας να τοποθετείται στο α΄ τρίμηνο του 2024 και πλήρη υλοποίηση μέχρι το γ΄ τρίμηνο.

Εκτιμάται δε ότι θα συνεισφέρει σε ετήσια βάση επιπλέον πωλήσεις περίπου έξι εκατ. ευρώ με προοπτικές περαιτέρω επέκτασης. Εξάλλου, το 27% των συνολικών εσόδων προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 20% από πωλήσεις στην ξενοδοχειακή αγορά, το 38% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 15% από βιομηχανικές πωλήσεις ειδικών σαπωνομαζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα