Οι marketers δεν θεωρούν προτεραιότητά τους το pricing

Οι marketers κρίνουν ότι η διαμόρφωση της τιμής είναι η λιγότερο σημαντική αρμοδιότητά τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας. Το συχνά ξεχασμένο «P» της τιμής φαίνεται να είναι το λιγότερο αγαπημένο για τους επαγγελματίες του marketing στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, καθώς κατατάσσουν τη διατήρηση και την αύξηση των περιθωρίων κέρδους μέσω της τιμής ως το λιγότερο σημαντικό καθήκον για ένα τμήμα marketing.

Η έρευνα «Language of Effectiveness» του Marketing Week, η οποία υποστηρίζεται από την Kantar, αποκαλύπτει ότι λιγότερο από το 1/5 (19,7%) των 1.300 επαγγελματιών marketing

που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι η αύξηση των κερδών είναι βασικό καθήκον του marketing.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το 56,7% ισχυρίζεται ότι η τιμή αποτελεί ένα σημαντικό σημείο εστίασης του marketing, δεδομένου του τρέχοντος οικονομικού κλίματος, που οδηγεί πολλές μάρκες να αυξήσουν τις τιμές.

Η μικρότερη σημασία που δίνεται στην ανάπτυξη και τη διατήρηση των κερδών μέσω της τιμής αφορά ιδιαίτερα τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις (με 250+ υπαλλήλους), όπου μόλις το 15,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το marketing έχει κύριο καθήκον την ανάπτυξη/υπεράσπιση περιθωρίων κέρδους.

(Πηγή: marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα