Ο «υβριδικός» καταναλωτής αλληλεπιδρά σε 20+ κανάλια με τα brands

Το WARC σε συνεργασία με το Amazon Ads παρουσιάσει την έκθεση «Next wave measurement: Marketing mix modelling in the age of retail media», η οποία καταδεικνύει τα οφέλη του Marketing Mix Modelling (MMM) σε έναν κόσμο όπου η επιρροή των retail media

συνεχίζει να αυξάνεται και τονίζει την πρόοδο που μπορεί να σημειωθεί με την υιοθέτησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το retail είναι το τέταρτο μεγαλύτερο διαφημιστικό Μέσο, με τη δαπάνη να ξεπερνά τα audio, OOH και κινηματογράφο, εκδόσεις και OTT/ streaming, σύμφωνα με τα δεδομένα της έκθεσης.

Τα κυριότερα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα είναι τα εξής: Η ανάπτυξη των retail media αυξάνει την πολυπλοκότητα για τους marketers. Έρευνα από την Upland BlueVenn δείχνει ότι ο σημερινός «υβριδικός καταναλωτής» αλληλεπιδρά με μια επωνυμία σε 20 κανάλια, κατά μέσο όρο. Οι marketers κρίνουν το MMM πολύτιμο στην εποχή των retail media.

Οι λόγοι γι’ αυτό περιλαμβάνουν τον προσδιορισμό των incremental sales, την απομόνωση του channel effect, την κατάδειξη online και offline συνεργειών, την κατανόηση του branding έναντι του sales activation και τη μέτρηση με διάρκεια. Τέλος, το MMM προσφέρει νέες ευκαιρίες μέσω της ταχύτητας, της συνάφειας και της προσβασιμότητας.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα