Η Disney παρατείνει το συμβόλαιό της με τον Bob Iger

Το ΔΣ της Disney ψήφισε ομόφωνα την παράταση δύο ετών στο συμβόλαιο του CEO, Bob Iger μέχρι το τέλος του 2026. Όταν ο Iger ανέλαβε, για δεύτερη φορά, τον συγκεκριμένο ρόλο το 2022, τόνισε ότι η θέση θα διαρκούσε μόνο δύο χρόνια, καθώς η εταιρεία αναζητούσε

τον κατάλληλο αντικαταστάτη.

Σε χθεσινή δήλωσή του σχετικά με την παράταση του συμβολαίου του, ο Iger ανέφερε ότι έπρεπε να λάβει «δύσκολες αποφάσεις για την αντιμετώπιση ορισμένων υφιστάμενων διαρθρωτικών ζητημάτων και θεμάτων αποτελεσματικότητας», αλλά πίστευε ότι το «μακροπρόθεσμο μέλλον της Disney είναι απίστευτα λαμπρό».

Ο Iger τόνισε, επίσης, πως παραμένει προσηλωμένος στην εξεύρεση του επόμενου CEO της εταιρείας. Η Disney δυσκολεύτηκε να αντικαταστήσει τον Iger, ενώ παραμένουν ερωτήματα σχετικά με τη μελλοντική ηγεσία. «Ξανά και ξανά, ο Bob έχει δείξει μια απαράμιλλη ικανότητα να μεταμορφώνει με επιτυχία τη Disney για να προωθήσει τη μελλοντική ανάπτυξη και τις οικονομικές αποδόσεις, κερδίζοντας τη φήμη ενός από τους καλύτερους CEOs στον κόσμο», δήλωσε ο Mark Parker, Πρόεδρος της Disney.

(Πηγή: CNN Business)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Disney,Bob Iger