Νέα Global Chief People Officer στο WPP

Σε μια ασυνήθιστη μετακίνηση προέβη το WPP, αναθέτοντας νέα καθήκοντα στη Lindsay Pattison, η οποία από τη θέση της Global Chief Client Officer, βρέθηκε σε αυτήν της Global Chief People Officer. Τώρα, θα αναλάβει την ευθύνη για την κουλτούρα της διαφημιστικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων για τους περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους της (ο αριθμός των

εργαζομένων ήταν 115.473 τον Δεκέμβριο του 2022) και της στρατηγικής της για τα ταλέντα.

Τον ρόλο αυτόν κατείχε προηγουμένως η Jennifer Remling, η οποία αποχωρεί για να αναλάβει Chief People Officer στη Warner Bros. Discovery.

Σημειώνεται πως η Remling, πριν από την ένταξή της στο WPP, ήταν επικεφαλής της στρατηγικής ταλέντων της R/GA. Η ίδια θα παραμείνει για να βοηθήσει στη μετάβαση μέχρι το τέλος του έτους- και μαζί με την Pattison θα αναλάβουν τις νέες τους θέσεις τον Ιανουάριο του 2024.

Ο διάδοχος της Pattison ως Global Chief Client Officer θα ανακοινωθεί σύντομα, ανέφερε το WPP σε δελτίο τύπου. Ο Chief Executive του WPP, Mark Read, ανέφερε πως η Pattison «έχει βαθιά κατανόηση της επιχείρησής μας, των ανθρώπων και της κουλτούρας μας και η ισχυρή εμπορική της εστίαση θα βοηθήσει στην προώθηση της μελλοντικής στρατηγικής μας για τους ανθρώπους».

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα