Μελέτη του ΙΟΒΕ παρουσιάστηκε στη HORECA 2023

Υψηλούς συντελεστές έμμεσης φορολογίας που αφορούν τον ξενοδοχειακό τομέα και την εστίαση έχει η Ελλάδα, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τουριστικά ανταγωνίστριες χώρες, όπως έδειξαν στοιχεία μελέτης του ΙΟΒΕ που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Συμμαχία «Στηρίζω HORECA» στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA 2023.

Η εκδήλωση με θέμα «Εστίαση και Φιλοξενία – Λιγότεροι έμμεσοι φόροι

σημαίνει ώθηση στην ανάπτυξη» είχε ομιλητές τον οικονομολόγο του ΙΟΒΕ, Γρηγόρη Παύλου, τον Πρόεδρο της ΠΟΞ, Γρηγόρη Τάσιο, τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΣΕ, Γιάννη Δαβερώνη και τη Γενική Διευθύντρια της ΕνΕΑΠ, Σοφίκα Παπανικολάου.

Η μελέτη του ΙΟΒΕ συνέκρινε την έμμεση φορολογία στον τομέα HORECA στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Όπως εξήγησε ο οικονομολόγος του Ιδρύματος, Γρηγόρης Παύλου, η Ελλάδα βρίσκεται στην 1η θέση στην ΕΕ ως προς τη συμμετοχή Εστίασης και Φιλοξενίας στην οικονομία, με σημαντική άνοδο μετά το 2010.

Ειδικότερα, η συμμετοχή του τομέα στο ΑΕΠ αντιστοιχεί σε ποσοστό 5,3% το 2021, με τις 109.265 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να παράγουν 13.568 εκατ. ευρώ σε προστιθέμενη αξία για την οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα