Μείωση 2% στις e-πωλήσεις παγκοσμίως το γ΄ τρίμηνο

Μείωση της τάξη του 2% σημείωσαν οι παγκόσμιες διαδικτυακές πωλήσεις, το γ΄ τρίμηνο του 2022, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, σύμφωνα με τον Δείκτη Αγορών (Shopping Index) της Salesforce, ενώ, παράλληλα, ο αριθμός των ψηφιακών καταναλωτών και ο όγκος των παραγγελιών μειώθηκαν κατά 4% και 5%, αντίστοιχα, σε σχέση με πέρυσι. Στην Ευρώπη, λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις μειώθηκαν, το γ΄ τρίμηνο, κατά 9% σε σχέση με πέρυσι, με τον όγκο παραγγελιών να μειώνεται κατά 1%.

Οι ευρωπαίοι καταναλωτές ξόδεψαν περισσότερα σε είδη γύρω από τη μόδα, ιδίως για υποδήματα

(18%), τσάντες και αποσκευές (17%), ενώ συνέχισαν να μειώνουν τα έξοδά τους στις κατηγορίες παιχνιδιών-μάθησης (22%) και οικιακών ειδών (19%).

Επίσης, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει αξιοσημείωτη αύξηση των e-πωλήσεων τη φετινή εορταστική περίοδο σε σχέση με πέρυσι, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι αγορές των εορτών έχουν ξεκινήσει νωρίτερα φέτος. Σημειώνεται ότι, τη φετινή Cyber Week, οι παγκόσμιες ηλεκτρονικές πωλήσεις έφτασαν στο ιστορικό υψηλό των 281 δισ. δολαρίων, αυξημένες κατά 2% και σε 68 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ, αυξημένες κατά 9% σε σχέση με πέρυσι.

Η πλειοψηφία (76%) της επισκεψιμότητας στο e-commerce, κατά τη διάρκεια της Cyber Week, προήλθε από κινητές συσκευές, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αναφέρονται σχεδόν στο 10% -αύξηση 22% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο και το υψηλότερο ποσοστό παραπομπής (referral) που υπήρξε ποτέ σε εορταστική περίοδο με βάση τα δεδομένα της Salesforce.

Keywords
Τυχαία Θέματα