Σε συμφωνία κατέληξαν τελικά Amazon και ΕΕ

Η Amazon κατέληξε σε συμφωνία επταετούς διάρκειας με την ΕΕ, σε συνέχεια ολοκλήρωσης δύο αντιμονοπωλιακών ερευνών. Η πλατφόρμα θα προβεί σε αλλαγές, με στόχο να εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες για τους third-party sellers και περισσότερες εμφανείς επιλογές για τους καταναλωτές.

Θα αλλάξει το «buy box» feature, μέρος της ιστοσελίδας που προωθεί συγκεκριμένα προϊόντα, το οποίο κρίθηκε ότι ευνοεί τα δικά της προϊόντα, περιορίζοντας τις επιλογές για τους πελάτες, ενώ θα μειώσει τους περιορισμούς των third-party sellers στην υπηρεσία Prime.

Η εταιρεία συμφώνησε επίσης να μην χρησιμοποιεί πληροφορίες των third-party sellers για να ενισχύει δικά της προϊοντικά λανσαρίσματα και operations. Η συμφωνία ισχύει μόνο για τη δραστηριότητα της Amazon στην Ευρώπη.

Σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, η Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager δήλωσε ότι η απόφαση θέτει τους κανόνες, βάσει των οποίων θα λειτουργεί η Amazon στο μέλλον, αντί να ορίζει η Amazon τους κανόνες για όλους τους χρήστες της πλατφόρμας της.

(Πηγή: Marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα