Καμπάνια της ΕΔΙΠΤ για τη στήριξη του Τύπου

Ζητά μέτρα στήριξης για όλους χωρίς εξαιρέσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καμπάνια με τίτλο «Ας μην αφήσουμε έναν ιό να σκοτώσει τον Τύπο. Μέτρα στήριξης για όλους χωρίς εξαιρέσεις» της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), σε μια προσπάθεια να αναδείξει το γεγονός ότι ο Τύπος είναι ενιαίος και δεν χωρούν εξαιρέσεις και αποκλεισμοί. Αφορμή για αυτό αποτέλεσε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, μια σειρά από ενέργειες της Πολιτείας διαχώριζαν τα ΜΜΕ σε προνομιούχα και μη.

«Η

κρίση που έχει ξεσπάσει λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές σε πολλές Περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες, αλλά και αρκετά κλαδικά έντυπα, που με πολύ κόπο τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να επιβιώσουν για να στηρίξουν τον τόπο ή τον κλάδο τους. Οι εκδοτικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας, καθώς βλέπουν τα έσοδά τους από τη διαφήμιση και τις πωλήσεις των εντύπων τους να είναι πλέον μηδενικά, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Μάλιστα πολλές Περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες, αλλά και κλαδικά περιοδικά αποκλείστηκαν από την καμπάνια των 20 εκατ. ευρώ για τον Covid-19. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τύπο, η Πολιτεία έχει ηθική υποχρέωση να προστατέψει και να στηρίξει το σύνολο του Τύπου της χώρας και όχι επιλεκτικά», επισημαίνει η ΕΔΙΠΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα