Ήπια ανοδικό ξεκίνημα για τη Wall Street

17:24 2/6/2020 - Πηγή: Reporter

Θετικά πρόσημα καταγράφουν οι δύο εκ των τριών βασικών δεικτών της Wall Street στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τρίτης. Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ για τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, ενώ παράλληλα η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά λαμβάνει ώθηση από την προοπτική ανάκαμψης της επιχειρηματικής δραστηριότητας μετά το lockdown.

Πιο

αναλυτικά, στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ξεκίνησε με κέρδη 0,37% και ανέρχεται στις 25.569,03 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,12% στις 3.059,41 μονάδες, ενώ αντίθετα ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,06% στις 9.546,59 μονάδες.

Η αμερικανική αγορά ακολουθεί το παράδειγμα της ανοδικής τάσης, που επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ θετικά ήταν σήμερα τα πρόσημα και στις ασιατικές αγορές.

Όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, νέες τριβές προμηνύονται ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες και τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναβάλει για το φθινόπωρο τη σύνοδο κορυφής του G7, προσκαλώντας μάλιστα και άλλες ανερχόμενες βιομηχανικές δυνάμεις.

Από την άλλη πλευρά, συνέχιση του ράλι των μετοχών εν μέσω πρωτοφανών διαστάσεων ύφεσης, λόγω της πανδημίας, βλέπουν οι αναλυτές της JPMorgan. Η JPMorgan υποστηρίζει ότι κατανομή μετοχών μη τραπεζικών επενδυτών (μια ομάδα που περιλαμβάνει νοικοκυριά, συντάξεις και κρατικά επενδυτικά κεφάλαια) θα αυξηθεί στο 49% τα επόμενα χρόνια δεδομένου του περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων και της υψηλής ρευστότητας. Σήμερα το ποσοστό είναι 40%.

Wall StreetΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπΤζορτζ ΦλόιντJPMorgan
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ήπια, Wall Street,ipia, Wall Street