Η προσαρμοστικότητα, ατού για την ανθεκτικότητα των εταιρειών

Εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Global Female Leaders Outlook» για το 2023 διοργάνωσε η KPMG στην Ελλάδα. Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications & Corporate Citizenship Manager, KPMG στην Ελλάδα, κάνοντας μία σύντομη αναφορά στην αφετηρία του Global

Female Leaders Outlook ως απόρροια της ανάγκης έκφρασης του παλμού των γυναικών σε ηγετικές θέσεις.

Περιέγραψε τη σημαντικότητα των αξιών της ισότητας και των ίσων ευκαιριών και της ενίσχυσης των γυναικών για την KPMG, ενώ σημείωσε ότι η KPMG ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που έδωσε σε γυναίκα τον ρόλο Partner το 1995.

Ενδεικτικά, κάποια από τα ευρήματα της έρευνας αναφέρουν ότι: 87% των γυναικών παγκοσμίως και 90% των Ελληνίδων θεωρούν την προσαρμοστικότητα ως τον πιο σημαντικό παράγοντα επιτυχίας για την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων, 84% των γυναικών παγκοσμίως και 74% των Ελληνίδων αναμένουν ανάπτυξη της εταιρείας τους τα επόμενα τρία χρόνια και 47% παγκοσμίως και 35% των Ελληνίδων αναμένουν ότι οι παράγοντες ESG θα έχουν θετική επίδραση στην εταιρική ανάπτυξη.

Επιπλέον, βρέθηκε ότι 59% των γυναικών παγκοσμίως και 61% των Ελληνίδων δεν σχεδιάζουν να είναι «πρωτοπόροι», ούτε «να ακολουθούν ταχύτατα» τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ 51% παγκοσμίως και 61% στην Ελλάδα αναφέρουν ότι το «old boys club» εξακολουθεί να δρα στις εταιρείες τους. Εξάλλου, σημειώνουν – 87% στην Ελλάδα – ότι η ισότητα των φύλων στα ΔΣ θα επιτευχθεί σε 15 χρόνια ή νωρίτερα και – 32% στην Ελλάδα – ότι οι κρίσεις έχουν θετική επίδραση στην καριέρα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα